Nuhijević: Ne ćutimo o KRIMINALU i KORUPCIJI u VranjuNemanja Nuhijević, predsednik Gradskog odbora Pokreta slobodnih građana u Vranju (PSG), u izjavi za InfoVranjske napominje „da posle saopštenja njegove stranke pod nazivom „Da li smo na pomolu afere „Vranjski Belivuk“ najviše brine apsolutni muk institucija i gradske vlasti“.

„Indikativan je muk, apsolutno ćutanje institucija, nadležnih državnih organa i aktuelne gradske vlasti, ali, na žalost, to je slika našeg grada i aktuelne vlasti“, ocenjuje Nuhijević.PSG u Vranju postavio je „škakljiva“ pitanja nadležnim institucijama i aktuelnoj vlasti u vezi hapšenja organizovane kriminalne grupe iz Vranja koja se bavila ilegalnim prevozom migranata.

Mi kao opoziciona stranka ne bežimo od svih važnih tema, pa ne ćutimo i o kriminalu i korupciji u Vranju, jer su te dve pošasti kočnica razvoju društva, one ne dopuštaju da društvo normalno napreduje, pa smo se zato oglasili povodom navedenih hapšenja ilegalnih prevoznika migranata“, objašnjava Nuhijević.Institucije vlasti nisu odgovorile na konkretna i nedvosmislena pitanja PSG o ljudima koji su ilegalno prevozili migrante i njihovim vezama sa aktuelnom vlašću.

To ćutanje nadležnih institucija i aktuelne vlasti dokazuje da su institucije društva u dužem periodu sistematski urušavane, pa je čitavo društvo, ne samo u Vranju, dovedeno u krajnje nezgodnu pat poziciju, stoga je neophodna društvena mobilizacija kako bi se institucijama, ali i građanima, povratilo dostojanstvo, upozorava Nuhijević.

Po njegovim rečima, „ništa se ne događa slučajno, pa i ovo hapšenje u Vranju, koje pokazuje stanje društva i nemoć institucija, ali i spregu politike i kriminala“.

PSG je postavio pitanja koja obavezuju i vlast u Vranju i nadležne državne institucije, odgovora nema niti će ga biti, ne samo zbog izbora, već i zbog uloge vlasti u rušenju institucija, a one moraju da prorade, međutim, bez opšteg konsenzusa u društvu nema izlaska iz ove situacije“, smatra Nemanja Nuhijević.

Lider vranjskog PSG na kraju potencira „da on nije ni sudija, ni policijski inspektor, niti tužilac, već je njegova stranka u saopštenju dala i deo dijagnoze o društvenoj patologiji u Vranju“.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Abecebe 22/03/2022
    2. Lopovi 22/03/2022
    3. Maki 22/03/2022
    4. Če Gevara 22/03/2022

    Ostavi komentar