NS počinje SAKUPLJANJE POTPISA protiv RIO TINTA i povezanih funkcionera VladeVranjski odbor Narodne stranke saopštio je da je Tužilaštvu za organizovani kriminal ta partija podnela krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije i ministarki Zorane Mihajlović i Irene Vujović.

Saopštenje nadalje prenosimo u celini.Krivična aprijava je podneta zbog osnovane  sumnje da su izvršile sledeća krivična dela:

– Zloupotreba službenog položaja– Primanje mita

– Zagađenje životne sredine

– Oštećenje životne sredine

– Povreda prava na informisanje o stanju 

  životne sredine

– Udruživanje radi vršenja krivičnih dela

NS u Banji FOTO DM 017

Narodna stranka duže vreme skreće pažnju javnosti na aktivnosti kompanije Rio Tinto koje ova kompanija namerava da sprovede u okolini Loznice, a vezano za eksploataciju litijuma.

Javnost Srbije mora da zna da se naša zemlja nalazi na ivici ekološke katastrofe i da je neophodno da se dalji razvoj ovog projekta pod hitno obustavi!

Srbija se nalazi u veoma mračnom trenutku u kojem su sve institucije naše države stavljene u funkciju interesa ove multinacionalne kompanije čiji će projekat, ukoliko se realizuje, od Srbije napraviti pustoš.

Odluke i akti koje u vezi sa ovim projektom usvajaju institucije Republike Srbije donose se protiv interesa građana Srbije i predstavljaju protivustavnu i protivzakonitu osnovu za ovaj zločin nad ljudima i prirodom.

Narodna stranka iznosi osnovanu sumnju da se u osnovi ovih bezumnih odluka nalazi verovatno najveći slučaj drzavne korupcije.

Logo NS-a

Na zahtev građana da se priključe ovoj krivičnoj prijavi otvaramo punktove u velikom broju gradova gde će građani moći da istu potpišu.

U Vranju ćemo potpise prikupljati u kancelariji Gradskog odbora Narodne stranke Vranje, koja se nalazi u ulici Kneza Miloša br. 20, tzv. zgrada „brod“, naredna četiri dana (od utorka do petka) u periodu od 17 do 20 časova – kaže se u saopštenju Narodne stranke Vranje.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Tako treba 11/10/2021
    2. Igor 11/10/2021
    3. milionče 11/10/2021

    Ostavi komentar