NS Bujanovac: Srbima nije potreban Kurti da bi se osećali NEPOŽENLJNO – dovoljni su i NAPREDNJACIOpštinski odbor Narodne stranke u Bujanovcu objavio je saopštenje za javnost. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Vršilac dužnosti direktora  D.Z. u Bujanovcu   posle 2 godine i pored toga što se krši zakon o imenovanju v.d direktora ne daje saglasnost da se radnicima hitne pomoći plati jedan radni dan u decembru na ime onih radnika koji u tom mesecu slave krsnu slavu,i pored toga što taj dan po zakonu o radu u Republici Srbiji treba biti plaćen kao plaćeno odsustvo.Da li vd direktor želi da se odreknemo krsne slave? Da li nemamo prava kao ostali vernici u Srbiji?

Tako su Turci radili za njihovo vreme želeći da Srbe odreknu svoje vere, da li je to vreme došlo ponovo za Srbe u Bujanovcu?Načelnik finansija u opštini Bujanovac Boban Pavlović uporno ćuti na neracionalnu podelu budžeta za 2022 godinu gde Srpska zajednica dobija jedva 10% do 15% za infrastrukturne projekte kao i za sve ostale subvencije .

Postavlja se jasno pitanje kako to da kadrovi sns ostaju na funkcijama u opštini a ne reaguju na takve stvari koje direktno utiču na nestanak Srba sa ovih prostora.

Kako to da preko stručne prakse evo živi bili pa videli u D.Z.Bujanovac biće primljeno 80%Albanaca i 20% Srba 

Ko daje novac za opštinski budžet Albanija ili Srbija?

Ko odlučuje ko će biti primljen za stručnu praksu vd direktor D.Z. u Bujanovcu Ili opština?

D.Z konkuriše a nakon konkursa i dobijanja saglasnosti za određeni broj polaznika stručne prakse direktno po zakonu komisija D.Z. Bujanovac odlučuje ko će biti primljen .

Ne zamajavajte više narod u Bujanovcu jasno je u kom pravcu plovi vaš brod.

Mi ćemo naći rešenje da sve što nije po zakonu a radi se u opštini Bujanovac bude  kažnjeno po zakonu Republike Srbije i svako ko se ogrešio o zakon  otići će tamo gde mu je mesto.

Saopštenje za javnost potpisao je Saša Arsić, predsednik OO Narodne Stranke u Bujanovcu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Dragan Dace 08/12/2022

    Ostavi komentar