Novica Tončev u oštroj ofanzivi na BjekovićaNovica Tončev, predsednik Fudablskog saveza Regiona Istočne Srbije i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, optužio je Nenada Bjekovića, zamenika predsednika FSS, da je sramno smenio trojicu članova IO FSS kako bi prikrio svoj nelegalan izbor za zamenika predsednika nacionalne fudbalske organizacije, piše Sportski žurnal.

Tončev se oglasio podužim saopštenjem za medije iz kojeg InfoVranjske izdvajaju najbitnije delove.Odluka gospodina Bjekovića da smeni trojicu članova IO FSS je sramna i neosnovana. Postavlja se pitanje motiva, zašto je neko sa tako velikim fudbalskim i životnim iskustvom, a odgovor je da je to učinjeno u strahu da se ne otkriju obmana članova IO FSS da protivno Statutu FSS glasaju za izbor Bjekovića na mesto zamenika predsednika i mesečno primanje od 7.000 evra, ističe u svom saopštenju Novica Tončev.

Tončev dalje navodi da u Statutu FSS, u članu 80. jasno piše da zamenika predsednika FSS bira Izvršni odbor na predlog predsednika FSS.Pošto u tom periodu FSS nije imao predsednika, jer je Slaviša Kokeza podneo ostavku, jasno je da gospodin Bjeković nije mogao da bude izabran za zamenika predsednika, pa nije ni imao nadležnost da smenjuje članove IO FSS, obrazlaže Tončev.

U saopštenju za medije, prvi čovek FS RIS konstatuje da Nenad Bjeković, Tomislav Karadžić i Stanislav Karasi, tri člana Predsedništva FSS, zajedno imaju 250 godina i jedino što žele je večni fudbalski život u FSS u kojem su oni neprikosnoveni gospodari.

Tončev se saopštenjem za medije oglasio samo dva dana nakon vanredne sednice Skupštine FSS na kojoj je desetak puta tražio reč.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar