Novi USPEH: Tri ulice u donjem delu GRADA – 20 dana bez SAOBRAĆAJAUlice Francuska, Janka Veselinovića i Rodoljuba Čolakovića, sve tri u donjem delu Vranja, niće zatvorene za saobraćaj 20 dana, saopštilo je JP „Urbanizam i izgradnja Grada Vranja“.

„Urbanizam“ u saopštenju kao razlog za obustavu saobraćaja u pomenutim ulicama navodi „izvođenje radova na fekalnoj kanalizaciji“.Profesionalne vozače i brojne vlasnike putničkih vozila naročito je „obradovala“ vest o obustavi saobraćaja u Francuskoj ulici, saobraćajnici koja povezuje dve izuzetno važne žile kucavice lokalnog saobraćaja, ulice Proleterskih brigada, poznatije kao „Neradovački put“ i Partizanski put.

Baš iz tih razloga, Francuska ulica ima veliki saobraćajni značaj i na njoj se odvija veoma frekventan saobraćaj, zatim, u njoj su Osnovna škola „Svetozar Marković“, tzv. „peta škola“, brojne trgovinske radnje, ugostiteljski objekti i tu su sedišta nekoliko privatnih firmi.Na žalost, u Francuskoj ulici su česta izlivanja fekalne kanalizacije i havarije na vodovodnoj mreži, što utiče na opadanje kvaliteta života ne samo stanovnika ove ulice, već i građana u širem okruženju na području gradskog naselja.

Ulica Rodoljuba Čolakovića je takođe značajna saobraćajnica, prolazi pored „pete škole“ i spaja Franicusku sa ulicom na kraju grada Sedam sekretara SKOJ-a, dok je Janka veselinovića i kraća i manje važna kojom put vodi od ulice Proleterskih brigada do ulice Veselina Masleše.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar