Novi poslovni modeli Stojmenovića: Urbanizam se odriče ZARADEGrad Vranje i javno preduzeće „Urbanizam“ već godinu dana ne naplaćuju ulazak vozila u pešačku zonu i time se odriču jednog od svojih izvornih prihoda.

Istini za volju, Trezor Poreske uprave redovno uplaćuje godišnje iznose za ulazak u njihovih vozila za dostavu novca, takođe plaćaju IN marketi i par privatnika koji dostavljaju piće.Godinu dana unazad pešačka zone je otvorena, ulazi ko hoće, većina ne plaća ništa, a od početka renoviranja zgrade PIO Fonda ulaze kamioni za potrebe renoviranja ove zgrade i druga njihova vozila i niko ne plaća, još su vozila za potrebe Fonda PIO uništile zelenilo Trezora Poreske uprave.

Odlukom Grada Vranja propisano je da se ulazak vozila u pešačku zonu posebno naplaćuje, u tu svrhu postavljeni su stubići koji se otključavaju da bi omogućili ulaz vozila za dostavu robe i novca.Grad se, dakle, odrekao prihoda koji mu pripadaju, a isplata plata zaposlenih u Gradskoj upravi je stalno problematična, dok u JP „Urbanizam“ plate kasne dva meseca.

Na pitanje portala InfoVranjske.ra upućeno mejlom „Urbanizmu“ u vezi (ne)naplate ulaska vozila u pešačku zonu, odgovor nije stigao.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Toma grobar 09/05/2022

    Ostavi komentar