Novi DOM vs STANARI: I dalje bez REŠENJA – Petrović ponudio ugovor na 15 GODINARazmimoilaženja u odredbama ugovora o korišćenju podstanice u lameli u „Lepoj Breni“ stambene zajednice i „Novog doma“ uzrok su „rata“, čiju je odsudnu bitku odložio početak grejne sezone, saznaju InfoVranjske.rs na osnovu uvida u stavke predloženih ugovora.

Za „Novi dom“ su odredbe ugovora o korišćenju podstanice u pomenutoj zgradi koje je predložila stambena zajednica „neprihvatljive“, piše u odgovoru „Novog doma“ stanarima od početka oktobra, dok predlog ugovora ovog javnog preduzeća stanari jednoglasno odbijaju.Stambena zajednica, između ostalog, traži „da ugovor o korišćenju podstanice sa „Novim domom“ važi na neodređeno vreme, s tim da može biti raskinut u svakoj prilici sa otkaznim rokom od 30 dana, osim u grejnoj sezoni“.

„Novi dom“ je, međutim, predložio najpre „da ugovor o korišćenju podstanice bude potpisan na period od 33 godine, a zatim se korigovao na 15 godina“.Obe strane nakon upoznavanja sa predlozima ugovora stambene zajednice i „Novog doma“ ostale su na početnim pozicijama, a bez želje i motiva da se dođe do kompromisa.

Istini za volju, „Novi dom“ je predložio stambenoj zajednici „da ako prihvati njihov predlog ugovora na 15 godina, neće biti u obavezi da plaćaju troškove rada i održavanja podstanice“.

Odlaganje početka grejne sezone u Vranju od 15. oktobra na prvi novembar, u tome se svi slažu, odložilo je konačni rasplet neslaganja „Novog doma“ i stambene zajednice lamele u „Lepoj Breni“, pa se s nestrpljenjem očekuje prvi dan narednog meseca koji treba da odgovori na pitanje hoće li dvadestak stanova u pomenutoj zgradi biti na daljinskom grejanju ili će stanari potražiti drugi način da zegreju svoje stanove.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Sone 25/10/2022

    Ostavi komentar