Novi DOM: Korisnici PRVO da se OBRATE namaJP „Novi dom“ u Vranju oglasio se saopštenjem za medije povodom vesti na portalu InfoVranjske.rs 12. i 13. septembra u kome poručuje stanarima stambenih zgrada, korisnicima daljinskog grejanja, „da troškove rada kotlarnica snosi ovo preduzeće, a da su podstanice „zajednički“ delovi zgrada i imovina svih vlasnika posebnih delova zgrada“.

Saopštenje „Novog doma“ koje je potpisao direktor Goran Petrović prenosimo u celini i bez izmena.Povodom vaših članaka objavljenih na portalu 12. i 13. septembra 2022. godine, JP „Novi dom“ Vranje daje sledeće saopštenje. Preduzeće nije uvećalo račune korisnicima za troškove kotlarnice.

Za proizvodnju toplotne energije preduzeće snosi troškove rada proizvodnje energije do podstanica tako da troškove rada toplovoda i kotlarnica snosi preduzeće kao distributer toplotne energije i isto predstavlja njegovu proizvodnu i distributivnu opremu.

Obaveštenje koje navodite je poslato stambenim zajednicama koje imaju svoje podstanice u zgradama i iste sa ostalim delovima mreže u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, predstavljaju zajedničke delove zgrade i zajednička je imovina svih vlasnika posebnih delova zgrada.

U skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim propisima, troškove održavanja svih delova unutrašnje mreže, pa tako i delova unutrašnje termoenergetske opreme u zgradama, kao zajedničku imovinu vlasnika posebnih delova zgrade, snose sami vlasnici.

Reć je o visokim zgradama koje radi kvalitetnijeg snabdevanja toplotnom energijom, u svojoj unutrašnjoj termoenergetskoj opremi imaju i podstanice i pumpe.

Radom pumpi u vreme grejne sezone dolazi do utroška električne energije čije je plaćanje obaveza stambenih zajednica, kao zajedničkih troškova i na mesečnom nivou računi iznose maksimalno do 2.000 dinara, a u letnjem periodu postoji obaveza plaćanja takse za brojilo, pa vam prilažemo račune za februar 2022. godine za pojedine stambene zajednice.

U svakoj od podstanica na vidnom mestu se nalazi brojilo i sa istog se može očitati potrošnja električne energije za rad pumpi.

Takođe, i troškovi održavanja unutrašnje toplotne instalacije korisnika (zamena vertikala radijatora kao i unutrašnjih ventila) je njihova obaveza prema već navedenim propisima.

Nadamo se da će se ovo naše saopštenje uvažiti i objaviti, jer smatramo da smo u potpunosti demantovali zlu nameru pojedinih korisnika koji su na ovaj način pokušali da dezavuišu ostale korisnike usluga da preduzeće uveća račune za grejanje po osnovu troškova rada kotlarnica.

Kako bi u buduće izbegli ovakve i slične situacije, molimo naše korisnike da se u slučaju nedoumica najpre obrate službama preduzeća od kojih će svakog momenta dobiti traženi odgovor, piše u saopštenju „Novog doma“.  1. Sava 14/09/2022
  2. Dika 14/09/2022
  3. Tričko 14/09/2022
  4. Rakic 14/09/2022
  5. Dejan 14/09/2022
  6. Sukic slobodan 14/09/2022
  7. Gonzi 15/09/2022
  8. Nenad 15/09/2022
  9. Nenad 15/09/2022

  Ostavi komentar