NOVA OPOMENA Poverenika vranjskom SNS-uOd 6. maja, kada je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Branka Janković naredila da se vranjski odbor SNS-a izvini gloduru Info Vanjskih Saši Stojkoviću zbog neprimerenog saopštenja za javnost prošlo je 84 dana, a od izvinjenja još uvek nema ništa.

Da je želeo da postupi po nalogu Poverenice i izvini se Stojkoviću, SNS je imao rok od 30 dana, koji su odavno prošli, bez ikakvih rezultata.Poverenik je sada doneo novo rešenje, i GrO SNS-u Vranju uputio opomenu vezanu za nijhovo ponašanje u ovom slučaju.

Deo rešenja Poverenika Foto Info Vranjske

Iz Kancelarije Poverenika saopštavaju da je ovaj slučaj za nijh u toku i da neće biti završen dok se stvari ne isteraju na čistac.U skladu sa zakonom, lice kome je upućeno Rešenje o opomeni ima dodatni rok od 30 dana za postupanje po preporuci Poverenika. Ukoliko ni po proteku ovog roka lica kome je izrečena mera opomene ne postupi po opomeni Povernik može o tome obavestiti javnost – kažu u Kancelariji Poverenika.

Kako Kancelarija nije dobila nikakav dokaz o uručenju opomene, Poverenik je potražnicom zatražio dokaz o dostavi.

Na potezu je sada poverenica Branka Janković, koja ima instrumente kojima će nadalje kazniti vranjske naprenjake zbog neprimerenog ponašanja i nepoštovanja zakona.

Pitanje glasi: zašto SSN ne može da smogne snage i bar kroz zube procedi nekoliko reči koje bi se, bar izdaleka, mogle shvatiti kao izvinjenje?

Zašto naprednjaci ne mogu da se sastanu, sednu, kažu – preterali smo, dajte bar da ispoštujemo zakon, i sve će brzo pasti u zaborav?

Sedište SNS-a u Vranju FOTO Info Vranjske

O tome će svakako razmisliti njihovi birači, ali, koja sila ovdašnjim naprednjacima dozvoljava da misle kako oni nisu odgovorni pred zakonom kao i svi drugi, te se prema tome zakon na njih i ne odnosi, pa mogu da rade šta hoće?

Mogu da pljuju, vređaju, omalovažavaju, etiketiraju, ponižavaju, da ne izvršavaju naredbe zvaničnih i ovlašćenih državniih organa?

Što se tiče države Srbije, to izgleda ovom prilikom neće neće proći.

Pre svih, na redu je Poverenica, i redovni sudovi.

Pa da se vidi – da li smo svi ovde ravnopravni, ili su naprednjaci nešto ravnoravniji, i pred ljudima i pred zakonom?

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jelena 28/07/2021
    2. Petar 25/08/2021

    Ostavi komentar