NIKOLIĆ: Oslobađajuće PRESUDE za DEMONSTRANTE u Vranju – Bruka za POLICIJU

Eko Taxi Vranje

Igor Nikolić, diplomirani pravnik iz Vranja i član Narodne stranke, obavestio je portal InfoVranjske.rs da je pravosnažno oslobođen na Prekršajnom sudu pred kojim je vođen postupak protiv njega na osnovu prekršajne prijave Policijske uprave zbog učešća na protestima na prostoru ispred Sabornog hrama Svete Trojice.

Pomenuti sud je doneo oslobađajuću presudu zbog nedostatka dokaza protiv Nikolića.Policija je telefonima snimala demonstrante ispred gradske crkve u decembru prošle godine, pa je prekršajne prijave podnela na osnovu prepoznavanja na snimcima, što nije dokaz za navodno učinjeno prekršajno delo, objašnjava Nikolić.

Po njegovim rečima, „policajci nisu postupali na protestima u skladu sa zakonom“.

„Oni su nas snimali, umesto da ukoliko je neko od demonstranata načinio prekršaj, priđu tom licu i pokušaju da mu na licu mesta uruče prekršajni nalog, što oni nisu uradili, pa Prekršajni sud nije imao težak posao po ovim prijavama, napominje Nikolić.

Jedinu štetu u ovom i drugim slučajevima podnošenja prekršajnih prijava protiv demonstranata imaće budžet države Srbije.

Visina te štete zavisiće od broja prekršajnih prijava, u Vranju ih nije bilo mnogo, ali da je policija na protestima u Beogradu podnela veći broj prekršajnih prijava protiv učesnika demonstracija, tada bi državni budžet bio devastiran, zaključuje Nikolić.    1. Bote 07/12/2022
    2. Mr. X 08/12/2022
    3. istočno od raja 08/12/2022

    Ostavi komentar