Nikolić: Ko ima interes da GRAD plati ČETIRI MILIONA za promenu sijalica?Dragan Nikolić potpredsednik IO Srpske stranke zavetnici u Vranju, povodom raspisivanja tendera za javno-privatno partnerstvo za nabavku uličnih svetiljki i održavanje javne rasvete od strane Grada Vranja, u izjavi za portal InfoVranjske.rs upozorava „da priželjkuje da taj tender ne uspe“.

Nadam se da tender neće uspeti i da će tako neko sebe spasiti istrage, suđenja i dužeg odsustva iz kuće, poručuje poslanik Nikolić.Nikolića čudi zvanična namera Grada Vranja da raspiše tender za privatnog partnera na poslovima javne rasvete.

Raspisivanje tendera za javno-privatno partnerstvo za nabavku sijalica i održavanje javne rasvete u Vranju je u najmanju ruku začuđujuće. Još kada se za to predvidi iznos od četiri miliona evra, novca građana Vranja, mora se postaviti više pitanja, nepoverljiv je Nikolić.Poslanik Zavetnika iz Vranja zatim odgovara na postavljena pitanja, ali i dalje pita u vezi raspisanog tendera.

Ako su dogovori na ova pitanja potvrdni, a naravno da jesu, čemu onda uključivanje privatnog partnera u ovu oblast, zbog čega će usluga biti višestruko skuplja? Da li je potrebno plaćati radnike tog privatnog preduzeća kada se u javnim preduzećima već plaćeni radnici preskaču i smetaju jedni drugima po kancelarijama, konstatuje Nikolić.

Dragan Nikolić dalje pita „da li je nabavka led sijalica toliko zamršena, komplikovana i nedokučiva“?

Da li time mora da se bavi neki „specijalni privatnik sa nadljudskim sposobnostima“? Veoma čudno, simptomatično i sumnjivo u svakom smislu! Naime, poreske obveznike Grada Vranja ukoliko bi nabavka sijalica išla kao i do sada, koštala bi samo za nabavnu cenu sijalica, a postavljanje i održavanje bi se vratilo preko nekog javnog preduzeća koje bi Grad zadužio, jer ga plaća iz budžeta, objašnjava Nikolić.

Dragan Nikolić poručuje „da je opravdano pitanje kome je u interesu da Grad plati višestruko više ono što se može uraditi sa postojećim kapacitetima i bez uključivanja „specijalnog privatnika“.

Čiji je taj privatnik, kako izgleda, pošto pretpostavljam da će u tenderskoj dokumentaciji biti njegova slika, ironičan je Dragan Nikolić, poslanik i predsednik Okružnog odbora Zavetnika.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Zorka 28/04/2022
  2. Pera Vranjanac 28/04/2022
  3. Vesna 28/04/2022
  4. Trajko 28/04/2022
  5. Lustracija 28/04/2022
  6. Jovka 28/04/2022
  7. Atlija Milorad 60 28/04/2022
  8. Dragutin 29/04/2022
  9. Suško 01/05/2022

  Ostavi komentar