Nikolić: Glasanjem Srba sa KIM u Vranju i Raškoj – Srbija priznala nemoć

Eko Taxi Vranje

Dragan Nikolić, potpredsednik IO Zavetnika, u izjavi za InfoVranjske upozorava „da glasanje Srba sa Kosova i Metohije u Vranju i Raškoj predstavlja opasan presedan za naše državne i nacionalne interese“.

Ako bi Srbi sa Kosova i Metohije na predsedničkim i parlamentarnim izborima glasali u Vranju i Raškoj, to bi predstavljalo priznanje države Srbije da ne može da sprovede izbore na svojoj teritoriji. poručio je Nikolić.Po njegovim reačima, „vlast u Srbiji nije adekvatno reagovala na zabranu Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima trećeg aprila od strane privremenih institucija u Prištini“.

Aktuelna vlast manifestuje oštrinu, ali nije preduzela nijedan konkretan potez, sem najave nekakvih mera, ona je od potpisivanja Briselskih sporazuma u kandžama osvedočenih neprijatelja Srbije, pa naizgled oštra reakcija Aleksandra Vučića je za unutrašnju upotrebu u izbornoj kampanji, ocenjuje Nikolić.

Srpska stranka Zavetnici, međutim, reaguje zabrane Srbima da na Kosovu i Metohiji glasaju na izborima trećeg aprila.

Zavetnici traže hitnu sednicu Saveta bezbednosti zbog odluke privremenih institucija u Prištini da zabrani sprovođenje izbora na teritoriji koja je po Rezoluciji 1244 integralni deo Srbije, jer je u pitanju kršenje i te rezolucije i međunarodnog prava“, smatra Dragan Nikolić.

Dragan Nikolić na kraju kategorično tvrdi „da su Aljbin Kurti i ostali političari sa Kosova u aktuelnoj ratnoj situaciji u Ukrajini love u mutnom, što je lako i brzo prepoznato od strane Zavetnika“.

S. Kostić    1. Оле 29/03/2022
    2. Lide 29/03/2022
    3. Kolibri 29/03/2022
    4. Gorge 30/03/2022

    Ostavi komentar