Nevzad Lutfiu: Preševska dolina je jedina slučaj u EVROPI gde država diskriminiše manjinu zbog ETIČKE pripadnostiNevzad Lutfiu gostovao je na televiziji RKT Live gde je izjavio da je „Preševska dolina je jedini slučaj u Evropi gde država diskriminiše manjinu samo zbog etničke pripadnosti“.

Vlasti Srbije u petak su privele direktora Doma kulture u Bujanovcu Jetmira Ismailjija i glumca Ganija Veseljija, kao i sprečile premijeru dva albanska filma.Ljutfiu je govorio o tome gostujući u RTK.

Godinama Srbija nikada nije promenila svoj pristup prema Albancima u Preševskoj dolini. Tako da je to jedini slučaj u Evropi da država diskriminiše manjinu samo zbog etničke pripadnosti. Ova diskriminacija, koju je više puta činila, nije joj bila dovoljna. Tokom godina nije promenila oblike diskriminacije, a sada im smeta i  podrška koja dolazi od Vlade Kosova, jer ne želi da sačuva albansku suštinu i kulturu na svojoj teritoriji, rekao je on.Ljutfiu je ponašanje srpske policije nazvao neprofesionalnim.

Način na koji se policija ponaša je krajnje neprofesionalan. Pa zamislite, ispitivala je direktora dok se ponašala kao da je uhvatila neko krivično delo. To je bilo krajnje neprihvatljivo za sve Albance Preševske doline, rekao je on.

RKT Live / InfoVranjske.rs

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Učenik 12/06/2023
    2. Mozda 12/06/2023

    Ostavi komentar