Neradovac: Građani bolji od institucija

Eko Taxi Vranje

U protekle dve godine udruženja građana „Aktivisti iz komšiluka“ potpuno su promenili izgled Neradovca, sela nadomak Vranja.

Prva akcije ovog udruženja građana bila je u oktobru 2019. godine, i od tada oni su uz pomoć meštana realizovali više akcije nego sve vlasti u ovom mestu pre njih.Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Jedna od prvih akcije bila je uređenje parka ispred Doma kulture u samom selu, kao i uređenje stadiona gde su organizovali i turnir u malom fudbalu čija je nagrada iznosila 100.000 godina.

Oni su izgradili i dugo očekivane i obećavane (od strane vlasti) i tribine, zamenili koševe i golove.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Poslednja akcija „Košmija“ bila je uređenje fasade Doma kulture koji je u stanju propadanja više od 30 godina.

Uroš Ilić predstavnik udruženja Aktivisti iz komšiluka za portal InfoVranjske.rs izjavio je da ovakav objekat nije zaslužio da doživi sudbinu i stanje u kojem se nalazio do sada.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Naše udruženje je zajedno sa meštanima uložilo napor da samostalno urede zgradu, kako bi makar spoljni deo bio onakav kakav priliči ovoj zgradi. Očekujemo da zainteresovanost i trud meštana bude prepoznata na nivou odlučivanja kako bismo mogli da otvorimo diskusiju o najboljoj nameni ovog objekta – rekao je za portal Infovranjske.rs Uroš Ilić. 

NIV    1. Stefan 02/11/2021
    2. Jogi 02/11/2021
    3. #drzavaduradinesta 03/11/2021

    Ostavi komentar