Nela Dimitrijević: Javni prostor mora biti dostupan SVIMA

Eko Taxi Vranje

Nela Dimitrijević, potpredsednica Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju i nekadašnja većnica za obrazovanje, kulturu i informisanje, u izjavi za InfoVranjske povodom zabrane direktora Pozorišta koaliciji „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ da održi konvenciju u sali vranjskog teatra, podseća da u periodu kada je ona bila većnica od 2014. do 2016. godine, nikakvih zabrana nije bilo.

Javni prostor je tada bio dostupan svim građanima, strankama, udruženjima, nevladinim organizacijama, to se podrazumevalo, pa je korišćenje skupštinske sale bila omogućeno svima koji su to tražili, dakle, tada nikome nismo zabranili da koristi javni prostor, ističe Nela Dimitrijević.Po njenim rečima, „to bi važilo i za salu Pozorišta u Vranju“.

Tada nismo imali zgradu Pozorišta, ona je izgorela u požaru u leto 2012. godine, međutim, nikome ne bi zabranili tu salu, jedino ne bi mogli da odlažemo održavanje predstava, ali bi pozorišna sala u svako drugo vreme bila dostupna svima koji bi imali potrebu da je koriste za svoje promocije, konvencije i druge javne nastupe“, napominje Nela Dimitrijević.

Potpredsedcnica DS u Vranju posebno podseća na njen odnos prema direktorima javnih ustanova.

To je bio korektan i odnos saradnje i velikog međusobnog razumevanja, bez mog suvišnog uplitanja ili naredbi, dakle, trudila sam se da budem od pomoći tim direktorima, jer sam u sve njih imala poverenje i želela sam da im olakšam poslovanje i rad. Uostalom, svaki direktor javnih ustanova je bio odgovoran za svoj rad i to sam poštovala, navodi Nela Dimitrijević.

Podsećamo, aktuelni direktor Pozorišta u Vranju Nenad Jović nije dozvolio koaliciji „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ da u pozorišnoj Sali 16. marta ove godine održi vranjsku izbornu konvenciju.

Takođe podsećamo, koaliciju „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ čine Stranka slobode i pravde (SSP), Narodna stranka (NS), Demokratska stranka (DS) i Pokret slobodnih građana (PSG).    1. Вр 03/03/2022
    2. БАЊКА 03/03/2022
    3. Čuvaj boze 03/03/2022

    Ostavi komentar