NEDELJNI PREGLED: Rekvijem za Geox, oda radosti za TeklasNedelju za nama u nekim normalnim okolnostima prilčali bi kako se u Vranju  održao jedan (nekada) odličan festival klasične muzike Piano summer fest.

Ipak, kako biva od kako je napredna vlast zasela u fotelje, oni su napravili stariji i bolji festival, nikada dosadniji i nikada neposećeniji, ali valjda im je prešlo u naviku da unište svega čega se dotaknu. Možda je previše očekivati od zamenice gradonačelnika koja sebično čuva resor kulture, da se razume u ovu vrstu muzike, ipak je folklor nešto u čemu je najbolja.Zorka osim što sedi u prvom redu festivala nema kapaciteta da ništa, ali ništa novo smisli.

Tako da očigledno u istoriju grada ostaje upisano da je Zorka igraorka pokušala da zadrži sve ono št su ljudi pre nje osmislili, ali u naprednom maniru učestvovala u urušavanju kvaliteta zarad kvantiteta.Duševna hrana ipak nije nešto što je na listi prioriteta Vranjanaca u trenutku kada jedina fabrika koja je nešto radila stavlja katanac, tako da se briga za egzistencijom nadvila nad ovim gradom, ali ovaj dok je gradom odjekivao rekvijem za Geox, u susednoj varošici izvodila se oda radosti za Teklas.

U festivalskom duhu poput „Četiri godišnjih doba“, na licu sveznajućeg koji je došao u Vladičin Han smenjivale su se uzburkane emocije, od tuge za Geoxom do sreće jer je gazda od Teklasa, sa kojim je evidentno na „jebi si mater“, obećao da zbrine nekoliko stotina izgubljenih duša iz Geoxa.

Sveznajući izvođač “rapsodije“ ulepšao je naprednom verujućem narodu festivalske dane, a u muzičkoj pratnji našli su se  vokalna umetnica Darija Kisić i njen kolega na zalasku karijere Dušan Bajatović.

Naravno. kakav je to festival ako nema lokalnih muzičkih zvezdi. Ovoga puta zablistao je Boske koji je svojim prisustvom na ovom muzičkom hepeningu potpuno bacio u senku sve ostale lokalce.

Na kraju, otišao je cirkus, ostala je svakodnevnica.

Posao u Teklasu dobiće oni sa članskim kartama vladajućeg kartela, sa njima su intervjui obavljeni još pre nego što je predsednik kazao da će se to desiti.

Priča se da će lokalni privrednici koji zaposle radnike Geoxa, takođe imati neke beneficije, ali da li je potrebno napomenuti da privrednici u ovom gradu su samo privrednici sa članskom kartom naprednog kartela.

U svakom slučaju, vratimo se na početku priče, ostaje nam da sačekamo da se strasti ljubitelja klasične muzike stišaju i da sačekamo da Zorka zablista na Danima Vranja, ipak tu igra na svom terenu, pa će je možda zvuci „Čarobne frule“ inspirisati.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Nedimovic 08/08/2021
    2. teča 08/08/2021
    3. Putnik 08/08/2021
    4. Roditelj 09/08/2021

    Ostavi komentar