NEDEljNI PREGLED: Kuda vodi ovaj (polu) svet?Slobodan Savić selektor festivala „Bora Stanković“ ove godine u duhu dešavanja u svetu u svetlu pozorišne umetnosti kojoj je maksimalno posvećen, najavio je slogan festivala ne sluteći verovatno, koliko je taj slogan definicija onoga sa čim Vranjanjanci žive i ne umeju da se izbore, bar ne onako kako se to legitimno radi na izborima.

Zbog toga slogan „Kuda vodi ovaj svet“, je (zlo) upotrebljen u namene ilustracije nedelje za nama. Ovakav parafrazirani slogan bi mogao da bude odličan pamflet u eventualnoj predizbornoj kampanji za lokalne izbore, ako se tako nešto uopšte dešava.Nego idemo redom.

Pala je kiša, nastao je kolaps. Pašće ponovo i opet ćemo plivati u fekalijama, ali za opšte dobro, jer eto kada te 2025. godine radovi na uređenju centralnih gradskih saobraćajnica budu i ako budu završeni onda će problema da imaju samo u Sahari (Proleterske brigade), a ovi u centru moraće da vode računa koliko puta dnevno vrše veliku nuždu, jer se spekuliše da su cevi manje nego što bi trebalo da budu. Nego,aj da se ne pravimo pametni, nego da pustimo ljude da rade, ionako nikada neće završiti, bar ne u predviđenom roku, a do tada se možda i desi smak polusveta.

Da nije sve tako crno, pobrinula se Služba za odnose s javnođću grada Vranja koja nas je obavesttila dve epohalne stvari. Prva da je gradonačelnik bio na Vučićevoj vidovdanskoj žurci, čak se i slikao, pa imamo vrlo zanimljivu fotografiju predsednika sa čije leve strane stoji vranjska engleska kraljica, a sa desne leskovački faraon. Svi mediji su se pobrinuli da o tome obaveste javnost, valjda da ukapiramo da je meka struja uticajnija od tvrde, koja se pritajila da ne kažemo podigla zid .

Druga vest vredna pomena je da se privodi kraju stepenasta fontana. Epohalni projekat od tri stepenika niz koja teče voda je stvarno nešto čime treba da se bavimo. No, neka se bar na nešto započeto stavi tačka pa makar to bio i čuveni krater u centru grada. Kad smo već kod kratera, spekuliše se po gradu da Vranjanci čekaju novi nalet nevremena jer se raspričalo, da kad ti točak upadne u krater dobiješ novce od grada, a preko Urbanizma, pa kola ionako stara, a svaki dinar dobro dođe.

I na kraju jedna tema koja nikada ne gubi na aktuelnosti. Zdravstveni centar i zapošljavanje. Javna je tajna da je u Pčinjskom okrugu dobiti posao u zdravstvu prava lutrija i oni upućeniji znaju da je ključ u šifri operacije 358!!!!

Sve zavisi da li se zapošljavate kao medicinska sestra, lekar ili čekate specijalizaciju. Navodno je ova razrađena šema sada razbucana, no nije na nama da sudimo, mi samo prenosimo čaršijske abrove, valjda ima onih kojima je posao da se time bave.

E, sada ono što najviše zabrinjava je to što su intelektualci, humanisti i ljudi koji treba da nas leče spremni su da plate mito u iznosu od 3, 5 ili 8 hiljada evra!!!!

Urbana legenda ili istina kraj će kaže, a nama ostaje smo da se prekrstimo pred onim oskrnavljenim ikonama bože me oprosti i da se zapitamo: Kuda vodi ovaj (polu) svet?  1. Bingo 03/07/2022
  2. Maistro 03/07/2022
  3. Ana 03/07/2022
  4. Jovan 03/07/2022
  5. Ретроспектива 03/07/2022
  6. Oko 03/07/2022
  7. Аца 03/07/2022
  8. Lopovi 03/07/2022
  9. 10 04/07/2022
  10. Трајко 04/07/2022

  Ostavi komentar