Nedeljni pregled: Kovid sertifikati i izložbeni plakatiU nedelji za nama oscilacije gluposti su se dešavale na dnevnom nivou. Svakako gradski većnik Nenad Đorđević zvani Neši uspeo je da izaze iz anonime i totalne nezainteresovanosti javnosti za njegovo postojanje, tako što je svima provalio da postoje tajni izlazi kroz opštinu, a nije skakao kroz prozor.

Šta će mučenik, nije ni njemu lako kao i onim ljudima koji 15 meseci rade bez plate, jer gradonačelnik od njih očekuje da pišu projekte.Ostaje nedoumica zašto se nisu obratili Zuji za pomoć, pa on je primer kako se bolje živi kad se napuste državne jasle i otkriju projekti.

Elem, Neši je bio i ostao enigma za mnoge, kažu ne priča puno, ne radi puno, valjda i vazduh ne diše puno, ko će znati, ali zato puno veruje, do te mere da mu na vrata kancelarije stoji zalepljena ikonica, valjda protiv uroka, a možda i protiv štrajkača.Ilustracija FOTO IVR

Počeli su Borini pozorišni dani, to je onaj festival kada … ma ne vredi objašnjavati.

Oni koji pamte sada ne ulaze u pozorište, oni koji vole gutaju knedle i nadaju se da će i ovde neko da zalepi ikonu na ulaznim vratima, jer ovom gradu samo bog može da pomogne.

Kad smo već kod lepljenja ikona, u okviru otvaranja festivala osvanuo je i zid plača u vranjskom pozorištu.

Svi glumci i oni koji misle da to jesu fotkani crno beli, kao za in memoriam bože me oprosti, a Rade Radivojević dobio najveću fotografiju koju su svečano otvorili oni koji ne bi ni kafu mogli da popiju sa njim.

Dakle uramljena fotografija, vrhunac bezidejnog naroda koji ne ume ni dostojanstveno da kaže hvala.

Iste večeri kada se desio odloženi početak fesivala, desile su se nove mere koje su neke kafiće ispraznile a neke napunile.

Kao i uvek u kasabi bez reda i pravila, bez kontrole nadležnih organa u jednom kafiću u Brankovoj ne da nisu poštovane mere nego nije imala igla gde se baci.

Ostali kafići prazni, kažu da im je bila inspekcija.

Jebi ga nisu stavili ikonu na vrata kao tajni znak.

U svakom slučaju, kovid sertifikati su samo za najslabije, jer ovi najveći i najači se bore protiv bojnih otrova, nabijaju pavlovićevu mast u nos i piju veterinarske lekove, može im se – stoka su pa se tako i ponašaju.

Posebna kategorija su lekari koji ne nose maske, ne veruju u virus i šta više propagiraju alternativne metode lečenja i to javno.

Uostalomu ovoj našoj zemlji je sve do te mere srozano, da ne postoji ni obrazovanje, ni diplome ni struka jer sve je postalo jedna velika bruka.

I zbog toga neka Pahomije spremi ediciju ikonica za lekare koji veruju više u Boga nego u nauku, pa da zalepe na svoje ordinacije, da znamo s kim imamo posla.

NIV (Nije SSB)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Čitalac 24/10/2021
  2. Љубав 24/10/2021
  3. Zoran 24/10/2021
  4. Djoka 24/10/2021
  5. Andja 24/10/2021
  6. Врањанац 24/10/2021

  Ostavi komentar