NEDELJNI PREGLED: Duševni bolovi, kampanjski volovi, politiki autogolovi…Novinaru Slavomiru Kostiću koga su u rodnoj Banji izvre]ali predstavnici vladaćuće stranke krijući se iza sporta, dece i razonode dobio je na sudski spor protiv njih i sada treba da mu plate za pretrpljeni duševni bol.

Neka simbolična sumica novca, ali duša kad boli ne pita, pravda je spora ali dostižna i slično.Nego, apropo toga …

Kada neki tabloid u Americi treba da objavi lažnu vest oni se sastanu i procene šta je veća zarada, čitanost koju će doneti ta vest ili tužba za duševni bol, pa ako se isplati onda vređaj, laži i izmišljaj, toliko prosečna SNS ekipa popije i pojede kad se okupi u banjskoj kafani, da proslavi nije bitno šta, bitno da se i sveštenik lati mikrofona, da Bulat padne u sevdah i da se sestra Jase i prva pratilja Suzana pojave u belom, eto to je cena bola, pa ko voli nek izvoli, ko ne ne neka ga boli.Engleska kraljica u vidu gradonačelnika po starom, glupom i isprobanom receptu par dana pre izbore otvara par asfaltiranih ulica, jer je toliko u mogućnosti.

U međuvremenu dočekao je neke ministre, otvorio Muzej iako je realno „kao konj“, što bi se reklo oko toga povukla zamenica Zorka, kao uostalom i sve oko čega se Vranje diči u kampanji.

Ipak njen politički diletantizam se ogleda u tome što je previše radna, a po malo gadna.

Kraljica koja pre nego što se udala za politiku, živela je u porodici zvanoj Zdravstveni centar, a priča se da je na tom dvoru napravila pravu zbrku, pa joj sada nekadašnji dvorjani u belim mantilima lagano okreću leđa, razočarani što se tretiraju, kao Zorka.

Opozicija pokazuje da opet ne postoji. Dali sebi autogolove gde stignu, „zabeđuju“ se u komentarima, pljuju po društvenim mrežama, prevrću očima jedni na druge, svaka stranka ima svoju sestru Jase, samo je pitanje da li tako ujedinjeni, mogu da pobede ove tako razjedinjene i ostale misterije univerzuma.

Na kraju ostane da duboko udahnemo vazduh, vidimo kako ćemo sastaviti kraj s krajem do 1. pa kada prođe i ta fama zvana izbor da se pozabavimo uobičajenim belosvetskim problemima jer za lokalne prilike nismo sposobni.

Što bre da čistimo sopstvena dvorišta, kad možemo da pričamo kako bi smo pospremili komšijske kuće.

Najvažnije predizborna poruka autora ovih redova, pre nego što jaganjci utihnu, pre nego što predizborno zaćute glasi, jedan SMS može spasiti jednu bebu, bebu koja raste u našem dvorištu, a ne tamo nekom belosvetskom i što se izbora tiče birajte da budete ljudi.

DA VUKAN POBEDI SMS 1239 NA 3030.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Svobodan 28/03/2022

    Ostavi komentar