Nastavak „RATA“: Recko PRAVOSNAŽNO osuđen – Tončevima 350.000 dinaraViši sud u Vranju u svojstvu drugostepenog potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je Dragan Antić Recko, čelnik vranjskog Dinama, osuđen da tužiocima, Novici Tončevu, doskorašnjem predsedniku Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije, isplati 200.000 dinara, a njegovom sinu Stanislavu, predsedniku FK Radnik, 150.000 dinara, potvrdio je u razgovoru za portal InfoVranjske.rs Novica Tončev.

Sada su na redu izvršitelji, a sud je rekao svoje i pravosnažno presudio, napomenuo je Tončev.Prvostepeni sud je doneo u martu ove godine presudu kojom je odlučio da Antić „zbog povrede časti i ugleda“ Tončevima treba da isplati ukupno 350.000 dinara.

U presudi se, između ostalog, navodi „da je tuženi Antić izneo niz neistina na račun Novice i Stanislava Tončeva kojim se vređaju čast i ugled tužilaca koje je tuženi nazvao „lopovima i prevarantima koji su uništili srpski fudbal i da ta familija živi od klađenja i nameštanja fudbalskih utakmica“.

Novica Tončev je povodom poslednjeg istupa Dragana Antića Recka u listu Sportski žurnal od srede 20. jula, gde je pitao Tonceva „zašto ste uništili Dinamo“, uz to tvrdeći „da nije hteo da namešta utakmice, a da Tončevi sa sudijama haraju srpskim fudbalom“, najavio novu tužbu protiv Antića.

NIV    1. Rh 22/07/2022

    Ostavi komentar