Narodni pokret Srbije – VRANJE: Zaštitimo stanovnike Kajmakčalanske uliceGradski odbor Narodnog pokreta Srbije objavio je saopštenje za javnost povodom Kajmakčalanske ulice u Vranju. Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Narodnom pokretu Srbije u Vranju su se juče obratili stanovnici dela Kajmakčalanske ulice sa molbom da se u njihovo ime obratimo medijima i iznesemo njihov dugogodišnji problem koji im je prouzrokovala gradska vlast rekonstruišući pomenutu ulicu, a čija se rekonstrukcija ne završava već dugi niz godina.

Molimo medije da objave pismo sa pitanjima stanovnika dela Kajmakčalanske ulice upućeno lokalnoj vlasti.

Kao građani grada Vranja i stanovnici Kajmakčalanske ulice želimo da znamo zašto se već godinama ne asfaltira naša strana ulice, tačnije trotoar sa naše strane? Zašto još uvek gazimo blato i to unosimo u kuću, zašto deca koja idu u vrtić koji je na toj strani ulice gaze to isto blato i preskaču rupe od kojih mogu da budu povređena ako se desi pad?

Strana ulice – trotoar preko puta je asfaltiran i na pitanje nas koji tu živimo zašto nam ne asfaltiraju i našu stranu dobijamo odgovor „da novi vodovod nije prošao i da će kad to urade da nam asfaltiraju trotoar da ne bi sekli i kopali asflat“ .

Novi vodovod je prošao pre skoro pet godina, a današnjeg dana trotoar tako stoji. Druga stvar je pitanje zašto se kopa ulica i taj asfalt koji su postavili na njoj pre par godina? Kažu postavljaju cevi za kanalizaciju, postavlja se pitanje da li menjaju iste cevi koje su postavili pre par godina kad su asfaltirali ulicu ukoliko su ih tad zamenili? Ukoliko nisu zašto to nisu uradili i zašto sad prave dodatni trošak i kako ih sad nije briga za asfalt na ulici, a bilo ih je za asfalt na trotoaru sa početka teksta? Da li i ovde kao i u skoro svemu važe dvojaki aršini? 

Stanovnici Kajmakčalanske ulice (na početku) kod vrtića „Zvončica“ .

*******

Narodni pokret Srbije – Vranje daje punu podršku stanovnicima Kajmakčalanske ulice kojima grad ne rešava dugogodišnji problem pešačke i saobraćajne infrastrukture, pa čak ni u ovim predizbornim danima kada su se rastrčali da brže bolje raskopaju ceo grad stvarajući lažni privid kako se nešto gradi i rekonstruiše i opominjemo ih da će isključivo oni snositi odgovornos za svaku štetu, bilo materijalnu ili nematerijalnu, prouzrokovanu građanima ovakvom neadekvatnom infrastrukturom.

Narodni pokret Srbije – Vranje    1. Vladimir 03/11/2023
    2. ADA 03/11/2023
    3. Cirkus 04/11/2023

    Ostavi komentar