Narodna skupština Srbije još nije stavila na dnevni red IZBOR Milene STOJEVIĆNarodna skupština Srbije još nije stavila na dnevni red izbor predsednika Višeg suda u Vranju i izbor četvoro sudija Osnovnog suda u ovom gradu, saznaje portal InfoVranjske.rs iz beogradskih medija koji su pratli zasedanje srpskog parlamenta prošle sedmice.

Dragan Nikolić, poslanik Zavetnika, je postavio poslaničko pitanje zašto izbor predsednika Višeg suda i četvoro sudija Osnovnog suda u Vranju nije stavljen na dnevni red parlamenta, a Visoki savet sudstva je svoje predloge dostavio Narodnoj skupštini još u februaru ove godine.

Poslanik Nikolić je zatražio od Vladimira Orlića, predsednika Narodne skupštine, da stavi na dnevni red predlog VSS o izboru predsednika Višeg suda u Vranju i četvoro sudija Osnovnog suda, kao i predlog VSS za izbor 36 sudija u sudovima Srbije.

Podsećamo, Milena Stojević je u statusu vršioca funkcije predsednice Višeg suda, a četvoro kandidata za sudije Osnovnog suda koje je predložio Visoki savet sudstva čekaju odluku srpskog parlamenta.

Dragan Nikolić Nika, advokat iz Vranja

Portal se putem mejla obratio Vladimiru Orliću, predsedniku Narodne skupštine, sa pitanjem «zašto još uvek na dnevni red skupštinskog prolećnog zasedanja nije stavljen izbor predsednika Višeg suda i četvoro sudija Osnovnog suda u Vranju».    1. Lidija 15/05/2023
    2. GPV 15/05/2023
    3. Eма 15/05/2023

    Ostavi komentar