Najlakši put do idealnog stana u BeograduIako je ponuda stanova u Beogradu nikad bogatija i raznovrsnija, reklo bi se da postaje sve teže pronaći idealan stan. Jedan od razloga za to jeste upravo ogromna ponuda u kojoj nije uvek tako lako snaći se. Sa druge strane, tu je velika konkurencija među kupcima. I na samom kraju i porast cena nam često ne ide na ruku. Kako se snaći u ovakvoj situaciji i kako pronaći idelalan stan u Beogradu – govorimo u nastavku.

Iskoristite prednosti interneta i stalno budite u toku

Naša prestonica, kao najaktivnije tržište u našoj zemlji zahteva da konstatno budete u toku sa već postojećim, ali i novim ponudama. Najefikasniji način da to postignete jesu sajtovi za oglašavanje. Na sajtovima vas čeka najkompletnija ponuda stanova u Beogradu, a uređivaći sajtova konstantno ažuriraju ponudu i podatke. Treba istaći i to da se na sajtovima nalaze stanovi koje nude agencije za nekretnine, a ne samo valasnici stanova.

Sajtovi za oglašavanje stalno ubapređuju korisničko iskustvo, tako je jedna najkorisnijih opcija prijava na sajt. Prijavom na sajt za oglašavanje pružate mogućnost da vam sajt na mejl prosleđuje nove ponude. Ovo je definitivno najjednostavniji način da budete u toku sa aktuelnim ponudama, a da ne morate pritom non stop posećivati sajt.Pronađite lokaciju koja vam odgovara

Lokacija je jedan od najjzanačjnijh faktora koji utiče na cenu nekretnine, a li na to koliko će se ona brzo prodati. Dakle, pre nego što se upustite u razgledanje konkretnih ponuda, naš savet je da dobro razmislite kakva i koja vam lokacija najviše dogovara.

Kada je reč o tipu lokacije, u Beogradu su najtraženija ona naselja koja u u blizini imaju škole, fakultete, vrtiće, parkove igrališta i slično. Za ovakvim lokacijma najviše tragaju mladi bračni parovi sa decom ili parovi koji uskoro planiraju zasnivanje porodice. Mada se stanovi u blizini faktulteta neretko kupuju kako bi se iznajmljivali.

Kada je reč o konkretnim naslejima, tradicionalno se na visokim pozicajama po traženosti nalaze Stari grad, Novi Beograd, Vračar. Zatim vrlo je tražen i Zemun, a veliki broj novih stanovnika nalazi svoje buduće domove na opštinama Zvezdara, Palilula, i Voždovac. Kada je reč o luksuznim atraktivnim lokacijama Beograd na vodi je apsolutno najpoželjnija lokacija.

Lokacije u razvoju mogu biti interesantne

Ukoliko razmišljate dugoročno, u obzir biste mogli da uzmete lokacije ooje trenutno ne važe za najatraktivnije, ali pokazuju tendenciju da to postanu u skoroj budućnosti. Jedno od takvih naselja je Borča, gde stanovi mogu pronaći po cenama od 990 do 1.900 evra po kvadratu Zahvaljujući nižim cenama kvadrata kupcima, pre svega onima sa porodicom, ovo omućava da kupe stan sa većom kvadraturom, pa je Borča upravo tražena među ovakavim kupcima. 

Podjedanko su traženei Mirijevo sa prosečnom cenom od 1.400 do 1.900 evra, a kupci se sve više interesuju za Karaburmu i Batajnicu.

Itekako je vredan pomena i Surčin. Za ovo naselje se već sada govori da će postati “Novi Beograd 2”. Zbog „Ekspa 2027“ planirana je i izgradnja stambenih naselja u ovoj opštini, a planirana je izgradnja luksuznih kompleksa za 9.000 i 3.500 ljudi, kao i golf tereni. Ne treba zaboraviti da je u Surčinu planirana i izgradnja “Nacionalnog stadiona”

Trenutna situacija u Surčinu je da su skočile cene zemljišta, dok su stanovi blago poskupeli, ali su i dalje u okvirima realnih cena za ovo naselje. Tako se cena kvadrata u Surčinu trenutno kreće oko 1.700 evra, što je za oko 1000 evra povoljnije od stanova na Novom Beogradu. Naravno, postoje i ponude koje su znatno više od ovih, ali one trenutno ne nalaze kupce, barem ne tako lako.

Dakle, ove lokacije koje do sada nisu bile tako atraktivne mogu postati, i sa vremenom će kvadrata u njima dobijati na ceni. Tako ove lokacije mogu da budu dobra opcija za sve koji raspolažu sa ograničenim budžetom, s obzirom na to da bi kroz koju godinu mogči da istu nekretninu prodaju po višoj ceni i tako budu na dobitku.

Budite spremni na određeni kompromis

Na samom kraju, umetnost kupovine stana je na neki način umetnost kompromisa. Stan koji je idealan i koje će odgovarati baš svim našim potrebama i željama teško da ćemo pronaći.

Kako se vaša potraga ne bi pretvorila u beskrajno traganje, važno je da odredite povodom kojih stvari ste spremni na kriterijum. Ovo je individualna stvar i zavisi isključivo od vaših potreba i planova vezanih za budućnost, stoga je na vama pre upuštanja u kupovinu da oderedite čega ste spremni da se odreknete.

Dakle, traganje za savršenim stanom u Beogradu može da bude izazovno, ali uz prave alate, dobar plan, i spremnost na male kompromise, taj izazov može da ne mora da potraje tako dugo. Nama još preostaje da vam poželimo srećnu potragu i brzo pronalaženje vašeg idealnog stana u Beogradu.

FOTO: https://pixabay.com/

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Stojan 03/07/2024
    2. Milorad 03/07/2024
    3. Robin Hod 04/07/2024

    Ostavi komentar