Najavljen JOŠ JEDAN protest u subotu ispred MuzejaU toku sutrašnjeg dana desiće se još jedan prostest iza koga stoji neformalna grupa okupljenih građana koji će svoje nezadovoljstvo iskazati protiv donošenje Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu.

„Građanski“ protest zakazan je za subotu do 13 časova na Trgu Staniše Stošića ispred Muzeja.Kako su organizatori obavestili javnost pozvani su svi slobodumni građani na mirnu protesnu šetnju gradskim štetalištem.

Izađite zbog naše dece. Kakav ćemo vazduh, vodu i zemljište ostaviti budućim generacijama ako pristanemo da budemo kolonija koporacijama kao što je Rio Tinto, stoji u pozivu.

Ogranizatori su napomenuli da je ovo isključivo građanski protest, i da se neće mešati sa strankama, očigledno ne želeći da budu (zlo) upotrebljeni u političke svrhe.

Ovo je isključivo protest građana. Mirno, dostojanestveno do slobode. Ne nasedati na provokacije. Šetnja gradom nije zabranjena. Izađimo i pokažimo da nam je stalo do budućnosti naše dece – stoji u pozivu.

Dragan Antić, aktivista iz Vranja i jedan od organizatora protesta rekao je za naš portal da je ovaj poziv je upućen pre svega ljudima koji iz bilo kog razloga imaju otklon prema političkim strankama.

Želja mi je da i ti ljudi budu vidljivi i izraze svoje nezadovoljstvo i protest zbog prodaje naše zemlje stranim korporacijama.Nakon šetnje može ko želi da se priključi protestu kod Crkve Svete Trojice u 13:45 časova, rekao je Antić.

Podsećamo da je najavljen još jedan protest ispred Saborne crkve u Vranju, a govori se i o blokadama autoputa.

NIV / MSB  1. Mile 03/12/2021
  2. Kreni promeni 03/12/2021
  3. Jes 03/12/2021
  4. Немања 03/12/2021
  5. Selma 03/12/2021
  6. Palestina forevr 03/12/2021
  7. Igor 03/12/2021

  Ostavi komentar