Mustafa: TRAŽILI smo SVE ono što se DAJE SRBIMAZa Albance u Bujanovcu, Preševu i Medveđi u Vašingtonu tražili smo sve ono što se daje Srbima na Kosovu, poručio je Ragmi Mustafa, predsednik Privremenog organa Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, u razgovoru za „Albanijan post“, prenose „Kosovo on line“, Beta i Politika.

Mustafa je sa delegacijom Albanaca sa juga Srbije boravio u Vašingtonu zajedno sa Šaipom Kamberijem, poslanikom Skupštine Srbije i liderom PDD.Standardi i organizacioni propisi dogovoreni sporazumom Kosova i Srbije moraju nužno biti primenljivi i na Albance u „Preševskoj dolini“, naglasio je Mustafa.

Predsednik Privremenog organa Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji je izrazio nezadovoljstvo položajem albanske naciionalne zajednice u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.Albancima se stalno uskraćuju nacionalna prava, to pitanje treba da bude tema dijaloga Kosova i Srbije, smatra Ragmi Mustafa.

Podsećamo, istovetno mišljenje o položaju Albanaca na jugu Srbije u Vašingtonu je izneo i Šaip Kamberi koji je predvodio delegaciju albanske nacionalne zajednice tokom boravka u SAD.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Rade 10/03/2023
    2. Tričko 10/03/2023

    Ostavi komentar