Muke zaposlenih u JP i JU: Bojkot (KONTRA)MITINGA KAO UVOD U OTKAZZaposleni u javnom sektoru u Vranju koji nisu putovali na kontramiting SNS u Beogradu 26. maja, strahuju za svoj status u javnim preduzećima i ustanovama, svesni da je bojkot Vučićevog skupa uvod u otkaz ugovora o radu, saznaje portal InfoVranjske.rs u razgovoru sa zaposlenima u lokalnom javnom sektoru.

U najvećem strahu i mučnoj neizvesnosti su zaposleni u javnom sektoru koji su bili na spisku putnika za Beograd, ali su odbili da idu na kontramiting.

U stalnom sam radnom odnosu, ali me direktor od ponedeljka popreko gleda i diskretno upozorava da se nadam najgorem, kaže morao si da ideš, on to doživljava lično, za razliku od direktorke jedne ustanove koja je samo ispunila kvotu i nikoga nije prisiljavala da putuje za Beograd, priča radnik javnog preduzeća.

Za svoj radni odnos strahuje i radnik JP koji je na privremeno-povremenim poslovima.

Direktor mi se nije direktno obratio, ali su mi njegovi ljudi rekli da ne računam na produženje ugovora o radu na PP poslovima koji mi ističe jula meseca, zabrnut je sagovornik portala.

Za svoj status zabrinuti su i zaposleni u javnom sektoru koji su bili na kontramitingu, ali nisu do kraja skupa izdržali iz različitih razloga.

Direktorka nas je videla kako se udaljavamo, napuštamo miting, pa je u ponedeljak žestoko vikala na nas, u smislu da nismo smeli da napuštamo skup, a nas je oterala jaka kiša, moj kolega je primetio da nam je i Bog okrenuo leđa, sa zebnjom govori radnik javne ustanove.

Njegov kolega, međutim, nalazi čini se pravi način da ohrabri zastrašenog prijatelja na istom poslu u ustanovi u kojoj rade.

Oni će svakako da nam prete što smo napustili miting, ali će, ubeđen sam, to ostati samo na pretnjama, jer svi vide da je veliko nezadovoljstvo građana protiv aktuelne vlasti, u subotu je na protestu u Beogradu bilo više ljudi, ali dobrovoljaca, nego na Vučićevom skupu koji je ličio na njegovu političku komemoraciju, pa će se i ovdašnji direktorčići primiriti, već im se strah vidi na licu zbog stanja u društvu i što se narod više ne plaši naprednjaka, objašnjava „begunac” sa Vučićevog kontramitinga.  1. Banja 30/05/2023
  2. Neca 87 30/05/2023
  3. Dušan 30/05/2023
  4. Milena 30/05/2023
  5. Radnik 30/05/2023
  6. Malterdzija 30/05/2023
  7. Teodora Jovic 30/05/2023
  8. Srećko 30/05/2023
  9. Ovan 30/05/2023
  10. Dragan 31/05/2023

  Ostavi komentar