Muke radnika „Geoksa“: Brzo i kusoNe cvetaju ruže koliko do juče radnicima „Geoksa“, od teškoća sa prekvalifikacijom u „Teklasu“ pa do nemogućnosti prijavljivanja u Nacionalnu službu zapošljavanja i problema zdravstvenog osiguranja, saznaju InfoVranjske.

Po izvoru portala, „urgentna prekvalifikacija ispoljila je određene slabosti, jer taj postupak koji ubrzano traje nije lak ni radnicima koji se prekvalifikuju ni onima koji ih obučavaju, jer, kako kaže narod, što je brzo, to je i kuso“.Teško ide, u „Teklasu“ je druga grana industrije, proizvodnja autokablova, a „Geoksovci“ su obućari, zato obuka traje i duže od osam sati, a ishod za sada nije povoljan za radnike kojima je ono što treba da savladaju potpuno novo, nešto što nikada nisu radili –  objašnjava izvor portala.

Izvor portala napominje „da je i broj radnika na prekvalifikaciji u „Teklasu“ skroman, na obuci je manje od 50 radnika, pa od ponedeljka 9. avgusta, kada je počela obuka, vidim iste ljude, verovatno tako mora zbog težine obuke“.Ilustracija FOTO Info Vranjske

Po rečima izvora InfoVranjskih, „svega petoro radnika je na kućnu adresu primilo otkazna rešenja i prijavilo se na evidenciju NSZ, ostali su na čekanju, svi bez zdravstvenog osiguranja“.

Podsećamo, prekvalifikacija bivših radnika „Geoksa“ u „Teklasu“ u Vladičinom Hanu počela je u ponedeljak 9. avgusta sa pedesetak zaposlenih u italijanskoj fabrici obuće u Vranju.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Sneki 12/08/2021
  2. Ivan 12/08/2021
  3. Sns 12/08/2021
  4. Ševko 12/08/2021
  5. Pera postar 12/08/2021
  6. Bulatovic Slavisa 12/08/2021

  Ostavi komentar