Mr Ivan Vladimirov: Političari lagali Vranjance za put Vranje – Medveđa

Eko Taxi Vranje

Mr Ivan Vladimirov, geograf iz Niša u penziji, u razgovoru za portal InfoVranjske.rs podsetio je građane Vranja i Pčinjskog okruga «da su ih političari na vlasti (iz)lagali za izgradnju važnog saobraćajna pravca za jug Srbije.

«Podsetiću da se u prvoj deceniji 21. veka, posle petog oktobra, pojavila ideja u tadašnjim ministarstvima saobraćaja i kapitalnih investicija o izgradnji puta Vranje – Mijovce – Ravna Banja – Medveđa, ukupne dužine 47 kilometara. Tu ideju sam lično podržao, jer su Vranje i Medveđa komšijske opštine, ali nema puta koji bi ih spajao», priča Vladimirov.Sagovornik portala ističe višestruku važnost izgradnje i postojanja pomenute saobraćajnice Vranje – Medveđa.

«Da je ranije izgrađen ovaj put, još 60-ih godina prošlog veka, najviše koristi imala bi Poljanica sa svojih dvadesetak sela, osim Vranja za svoje poljoprivredne proizvode imali bi tražište i u Gornjoj Jablanici. Na drugoj strani, to bi bilo dobro i za dve banje, Sijarinsku u opštini Medveđa, i Vranjsku, jer bi se putovalo 40 i nešto kilometara, a ne kao sada preko 100 kilometara, preko Leskovca i Lebana», objašnjava Vladimirov.

Po njegovim rečima, «lično je u planovima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture video projekat puta Ravna Banja – Mijovce, trasu koja nedostaje na putnom pravcu Vranje – Medveđa»!

«Taj projekat sam video 2017. godine, ali, kao i ranije, ništa nije bilo od toga, jedino pamtim da je bio plasiran u medijima pred predsedničke izbore pomenute godine, pa sami zaključite da li je to bila ozbiljna namera ili je bio deo predizborne kampanje tada i sada aktuelne vlasti u Srbiji», zagonetan je Vladimirov.

Magistar geografije Ivan Vladimirov, koji je rodom iz istočneog dela Srbije, oduvek se zalagao za saobraćajno povezivanje modernim putevima perifernih krajeva jugoistočne Srbije u cilju sprečavanja demografskog pražnjenja tih krajeva, pa je na tu temu odbranio magistarski rad.    1. Moze 02/08/2022
    2. deda mraz 03/08/2022

    Ostavi komentar