Može li GRADSKA vlast ZAVRŠITI Baba ZLATINU do kraja MAJA: Kaldrama stigla, ali je VREME lošePostavljanje kaldrme u Baba Zlatinoj ulici u Vranju počelo je u utorak 14. marta, a zbog loših vremenskih uslova prekinuto je u sredu dan kasnije, a neće se raditi ni u četvrtak 16. marta, potvrdila je u izjavi za portal InfoVranjske.rs Izabela Savić, gradska većnica za turizam i kulturu.

Loši vremenski uslovi su jedini razlog za prekid radova na postavljanju kaldrme, ali čim se poboljša vreme, nastavljaju se radovi, kaže većnica Izabela Savić.Po njenim rečima, „postavljanju kaldrme prethodio je konzervatorski nadzor.

Konzervatorski nadzor obavio je Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu koji je dao saglasnost za izvođenje radova na postavljanju kaldrme, jer je u pitanju ambijentalna gradska celina koja predstavlja kulturno dobro i pod zaštitom je navedene ustanove, objašnjava Savićeva.Grad Vranje i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zajedno su finansirali rekonstrukciju Baba Zlatine ulice koja je dugačka blizu 300 metara, a za ovaj projekat izdvojeno je blizu 30 miliona dinara.

Podsećamo, rekonstrukcija Baba Zlatine ulice počela je sredinom septembra 2022. godine, odvijala se u dve faze, uklanjanje stare kaldrme i rešavanje kanalizacione i vodovodne mreže, a postavljanje kaldrme predstavlja završnu fazu.

Takođe podsećamo, iz gradske vlasti je na početku rekonstrukcije Baba Zlatine ulice, u kojoj se nalazi kuća književnika Borisava Stankovića i Svepravoslavni centra Sveti Justin Ćelijski i Vranjski, najavljeno da će radovi trajati devet meseci i da će biti završeni u maju ove godine.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Neca 87 16/03/2023

    Ostavi komentar