Aktivizam i mladi

Mladi i VAKCINACIJA: U Vranju mišljenja podeljenaMlada populacija od 15 do 30 godine na vakcine protiv virusa Covid-19, i dalje gleda sa nepoverenjem, i pored velikog skoka novozaraženih na teritoriji Pčinjskog okruga.

Iako ne postoje zvanični podaci o broju vakcinisanih od 15 do 30 godina starosti, epidemilog Slađan Stanković ističe da rast vakcinisanih na mesečnom nivou ne prelazi 1 odsto.Prema preseku stanju do 25. januara u Vranju je vakcinisano sa dve doze protiv Kovida-19 svega 56% stanovništva starijeg od 18 godina, dok je buster dozu primilo 21% punoletnog stanovništva. Podaci se statistički obrađuju zbirno, tako da prema kategorijama stanovništva nemam precizne podatke trenutno, rekao je dr Slađan Stanković za portal InfoVranjske.rs

Mišljena mladih u Vranju su i dalje podeljena povodom vakcinacije.U početku sam bio protiv vakcine, mada kako vreme ide sve sam bliže tamo da se vakcinišem, rekao je za portal InfoVranjske.rs mlađi stanovnik grada.

Drugi smatraju da još uvek nije vreme da se vakcinišu.

Iz zdravstvenih razloga još uvek nisam odlučila da se vakcinišem, rekla je za portal InfoVranjske.rs srednjoškolka iz Vranja.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Šanko 26/01/2022

    Ostavi komentar