Mladi i POLITIKA: Potrebni smo (samo) KADA su IZBORIPolitiku sprovode političke organizacije kroz svakodnevno promovisanje i ubeđivanje, a sve u cilju „za narod“.

U političkom životu, veoma važni učesnici su mladi. Pitali smo nekolicinu njih, kakav je njihov odnos prema politici i političarima.Postoje mladi koji su zainteresovani za politiku, neke zanima samo određeno političko dešavanje, a ima i onih koje ne interesuje uopšte.

Nije problem da izađem na izbore, ali neću imati nikakav uticaj na donošenje odluka u politici. Ionako jedna osoba odlučuje o svemu, iskren je Filip koji ima 24 godine.Naš naredni sagovornik je Aleksandar, učenik završne godine srednje škole, koji se dotakao aktera na političkoj sceni.

Političari se uopšte ne obraćaju mladima koji su važni za budućnost, tako da nemam poverenja u njih, kaže ovaj mladić koji je nedavno postao punoletan.

Milena iz Vranja studira u Beogradu i smatra da joj politika nije potrebna i da egzistenciju može obezbediti sama.

Nisam zabrinuta za svoju budućnost. Verujem da svojim radom i znanjem mogu uspeti u životu. Smatram da svako treba sam da pronađe svoj put, a ne da se oslanja na političke stranke, kaže Milena.

Sagovornik koji je želeo da ostane anoniman navodi da je pokušao da preko politike dođe do zaposlenja.

Razočaran sam i nezadovoljan. Ušao sam u politiku sa nadom da ću moći da se zaposlim i da uradim nešto za mlade. Bio sam im potreban samo dok nisu prošli izbori. Ovi koji su imali sreće da dobiju posao preko stranke su još uvek politički aktivni, razočaran je sagovornik portala.

Angažovanje mladih u politici je veoma važno. Oni moraju da se bore za svoju budućnost jer sa svojom nezainteresovanošću govore da su zadovoljni trenutnim stanjem, da imaju poverenje u političare i da im daju „odrešene ruke“ da mogu da odlučuju o njihovoj sudbini.

Veljko Ilić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. SNS-Bivsi Clan 01/12/2022

    Ostavi komentar