Mladenović: Prosvetari ne odustaju, uskoro skup u Vranju

Eko Taxi Vranje

Dušan Mladenović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Pčinjskog okruga, u izjavi za InfoVranjske najavljuje da prosvetni radnici neće odustati od svojih zahteva i da će uskoro u Vranju održati protestni skup ispred zgrade Školske uprave.

Naši zahtevi su jasni, povećanje plata za 12 odsto, isplata 20.000 dinara po osnovu novogodišnjih i svetosavskih nagrada shodno onome što je predviđeno u Opštem kolektivnom ugovoru, smanjenje broja učenika u odeljenjima i povlačenje zakona o kombinovanim odeljenjima od petog do osmog razreda, navodi Mladenović.Po njegovim rečima, u četvrtak 17. marta skraćenih časova na 30 minuta bilo je i u školama na jugu Srbije.

U šest škola Pčinjskog okruga, gde Unija sindikata ima reprezentativnost, časovi su bili skraćeni na 30 minuta, ali nećemo stati na tome, već u ponedeljak 21. marta biće opet skraćeni časovi, a 31. marta imaćemo protestni skup ispred zgrade Školske uprave, informiše Mladenović.

Po rečima Dušana Mladenovića, „u četvrtak 17. marta u Beogradu je ispred Ministarstva prosvete protestovalo više od 1.500 prosvetnih radnika u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije“.

S. Kostić    1. duckić 18/03/2022
    2. Sveta 18/03/2022
    3. Šoplandy 21/03/2022

    Ostavi komentar