Mladenović: Ponižavajućih sedam posto povećanja za prosvetuDušan Mladenović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju za Pčinjski okrug, u izjavi za InfoVranjske poručuje „da je povošica plate za prosvetne radnike od sedam odsto ponižavajuća u ovom aktuelnom trenutku“.

Povećanje od sedam odsto plata za prosvetne radnike je ispod stope inflacije, tu mislim na cenovnu inflaciju koja je više od osam odsto, a znamo da su neke osnovne životne potrepštine poskupele znatno više, pa zato razumemm ogorčenje mojih kolega koji javno protestuju protiv ovakvog tretmana zaposlenih u obrazovanju, ocenio je Mladenović.Po njegovim rečima, Unija sindikata prosvetnih radnika će tek odlučiti kako će i kada da reaguje na ovu povišicu koja važi od januara ove godine.

Mladenović komentariše i burne proteste prosvetara nakon primljenog prvog dela plate za januar.

U pitanju je način obračuna koji je u januaru specifičan, jer smo imali praznike i raspust, pa se zato i dogodilo da nije obračunata povišica od sedam odsto, već u znatno manjoj meri, što je izazvalo ogorčenje zaposlenih, objašnjava Mladenović.

Prvi čovek Unije sindikata prosvetnih radnika u Vranju na kraju je izrazio očekivanje „da će u narednom periodu obračun biti ispravljen i da će biti sedam odsto“.

Uvek je tako kada se radi o povišici koja je mala i koju «pojede» inflacija, kada se obračuna u znatno manjem obimu kao sada za januar, nije čudo što su prosvetari nezadovoljni i ogorčeni, zaključuje Mladenović.    1. Dekadentna Srbija 10/02/2022
    2. Budućnost 10/02/2022
    3. Блам 10/02/2022
    4. Za našu decu 10/02/2022

    Ostavi komentar