MILLENIUM TEAM sada umesto po 100.000, traži 100 evra po tužbiKompanija “Millenium Team”, koja je tužila više srpskih medija i od svakog od njih tražila odštetu od po 100.000 evra, saopštla je u ponedeljak da se odrie ovog zahteva, i da sada simbolično traži po 100 evra po tužbi.

Saopštenje “Millenium Teama” prenosimo u celini.Kompanija Millennium Team, kao što je više puta saopštila, nema ni motiv, ni nameru da tužbama pravi pritisak na medije, ili da ugrožava njihov rad.

Jedini motiv da pokrenemo postupke za naknadu štete je činjenica da je objavljivanjem neistinitih informacija grubo povređen ugled kompanije i naneta finansijska šteta njenim poslovnim interesima.Kao kompanija koja je potpuno uverena u zakonitost svog poslovanja, zadržavamo pravo da i dalje putem nadležnih državnih organa zatražimo zaštitu svojih interesa, ukoliko oni budu ugroženi kroz sistematsko i organizovano iznošenje neistina na račun kompanije i njenih vlasnika. Razumevajući finansijske uslove u kojima mediji rade, a posebno poštujući ulogu koju imaju kao kontrolori društva, pa i poslovnih procesa, odlučili smo da tužbe protiv medija (koje su do sada bile za iznos od 100.000 EUR) imaju simboličan odštetni zahtev u vrednosti 100 evra.

Kao kompaniji bitno nam je da se utvrdi istina, ni u jednom trenutku nismo imali na umu takozvane SLAPP tužbe, što verujemo da je ovom odlukom i potvrđeno.

Dosuđene sume i do sada i ubuduće biće usmerene u humanitarne svrhe. Iskreno se nadamo da ni ovakvi simbolični procesi neće biti potrebni i da će mediji pokazati spremnost da pokažu dužnu novinarsku pažnju, koju im zakon propisuje, i da se za sve informacije o poslovanju kompanije obrate samoj kompaniji.

Millennium Team je, kao i do sada, potpuno otvoren da sve relevantne podatke o poslovanju podeli sa javnošću – kaže se u saopštenju ove kompanije.

SSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Muradin 19/07/2021
    2. Jes 20/07/2021

    Ostavi komentar