Aktivizam i mladi

Milenković: Smatram da je zaista neophodan prostor poput Omladinskog centraGradonačelnik Vranja, lekar specijalista Slobodan Milenković, govorio je za portal InfoVranjske.rs o položaju mladih u Vranju, ali i o potrebi za slobodnim prostorom koji će biti namenjen samo za mlade iz ovog mesta. Šef kabineta graodnačelnika Milenkovića, Valentina Matuško, zahtevala je da se odgovori prenesu u celosti i bez dodatnih izmena. Podseaćmo, Slobodan Milenković, nije želeo da direktno odgovori na pitanje o položaju mladih u Vranju, ali je napomenuo da je u svom ekspozeu početkom ferbruara govorio o ovim problemima. Valja napomenuti, da je Milenković i u prošlom ekpozeu pričao o položaju mladih, ali vidljivijih promena u samom radu nije bilo.

InfoVranjske.rs: Da li ste zadovoljni položajem mladih u Vranju?Slobodan Milenković: Vaše pitanje je na neki način uopšteno i stvara prostor za diskusiju na više nivoa. U ekonomskom, socijalnom ili obrazovnom smislu. Grad Vranje, odnosno gradsko rukovodstvo, razume sve ono što predstavlja potrebe mladih u našem gradu. Pažljivo osluškujemo šta mladi očekuju od nadležnih institucija i želimo da reagujemo pragmatično. Sve konkretne predloge pažljivo ćemo razmotriti i verujem da će većina biti usvojena. Uostalom, o unapređenju položaja mladih u Vranju govorio sam opširnije i u mom ekspozeu.

InfoVranjske.rs: Da li je Omladinski centar neophodan mladima?   Slobodan Milenković: Nakon dva dijaloga sa mladima, čuo sam niz predloga o unapređenju njihovog položaja u Vranju. Jedan od predloga vezan je za uspostavljanje Omladinskog centra u našem gradu. Gradsko rukovodstvo razume potrebe mladih i podržava predloge kako bi se mladima stvorili bolji uslovi života, neformalnog obrazovanja i iniciranja novih ideja. Na osnovu održanih dijaloga i istraživanja koja su sprovela udruženja mladih, smatram da je zaista neophodan prostor poput Omladinskog centra.

   InfoVranjske.rs: Koji su sledeći koraci?

   Slobodan Milenković: U narednom periodu radićemo na uspostavljanju novih modela upravljanja i programa u Omladinskom centru. Ovo je ujedno poslednji mehanizam omladinske politike, od postojećih 6, koji ćemo ispuniti i bićemo jedna od retkih JLS koje imaju ispunjene sve funkcionalne mehanizme. Očekuje nas rekonstruisanje Saveta za mlade kako bi ovo radno telo bilo još funkcionalnije. Ono bi se sastojalo od relevantnih predstavnica i predstavnika institucija i udruženja mladih. Biće uvećana sredstva za sprovođenje omladinske politike i finansiranje udruženja mladih i za mlade. Posebnu pažnju posvetićemo mladima kroz programe na polju mentalnog zdravlja i bezbednosti mladih. Očekuje nas i kreiranje nove Strategije unapređenja položaja mladih. Sve pobrojano jasno govori o opredeljenju gradskog rukovodstva da se iskreno i konkretno odgovori potrebama naših mlađih sugrađana.

    Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.     1. Psihijatar 23/04/2024
     2. Tihi 23/04/2024
     3. Dragan 23/04/2024
     4. Vranjanac 23/04/2024
     5. Vodoinstalater 23/04/2024
     6. Malogradjanin 23/04/2024
     7. sladjan 23/04/2024
     8. Dalibor 23/04/2024
     9. TAKO JE, KAKO JE 23/04/2024
     10. Vranjanac 23/04/2024

     Ostavi komentar