Miholjski susreti sela: GLAMUR u selu bez ambulante, prevoza, prodavnice…Miholjski susreti sela, jedom već odložena manifestacija, biće održana u selu Žapsko u subotu 30. i nedelju 31. oktobra.

Većina meštana je u čudu zbog glamuroznog programa pomenute manifestacije, jer u Žapskom muku muče zbog brojnih problema, ambulanta ne radi, nema prevoza za đake i zaposlene u Vranju, nema prodavnice…Pošto su zgrnuli useve, ušuškali stočni fond, nabrali drva za zimu, pokušali da se snabdu zejtinom i šećerom, bar malo, radi reda za kandilo i slavu, pošto „ekonomski tigar ne dozvoljava više“ red je da im Grad Vranje i Krkobabićevo Ministarstvo za brigu o selu organizuje susrete sa igrankom.

Program manifestacije, bogat, što bi neki rekli, što više sela pusta i osiromašena to programi manifestacija koje imaju veze sa selom bogatiji.Program manifestacije FOTO promo

I to u Donje Žapsko, mada zaboravili na flajer da odštampaju tačno gde i ko organizuje, ali nema veze neka se igra i peva po naprednjački.

Biće tu govorancije, zdravice, kome i za šta nismo sigurni, pa stiskavac, pa grnčarija, pa tradicionalna samsa i prepeć, rukotvorine i ono što je najzanimljivije „igre bez granica“, šta li su to naprednjaci osmislil bože oprosti i sačuvaj Žapčane, nije valjda neki Ritopek, jer oni samo tako pomeraju granice.

Dakle, oni koji uspeju da nađu manifestaciju, da ne cepidlačimo nije Žapsko Kabul, mada liči, ulice izorane, zaboravljene, nema voda, nema kanalizacija, nema foklor, nema rukotvorine, nema grnčariju i male zanate, od kako skočile cene zejtina nema ni samsa ni prepeć, struja ima samo kad je toplo i kad nema vlage, nema dečica, nema ni ljudi, sve se odselilo i pobeglo, ali ima srce u junaka da poigra i da pomera granice.

Žapsko na google-u

I ima volju da upozna ostala sela, pošto su susreti sela.

Ali, da ne cepidlačimo, mož nešto naprednjaci, ili ko već organizuje i potrefe, ako ništa drugo ima u Žapsko jajca, vile, kopači i gomnjiva motka, pa se mož i proslave Žapčani.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Noce 28/10/2021
    2. Seljak 28/10/2021
    3. Mirko 28/10/2021
    4. Pecenko 29/10/2021

    Ostavi komentar