Mihajlović: Vranje među NAJUGROŽENIJIMA

Eko Taxi Vranje

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u četvrtak da trenutno 1.500 kuća nema struju, da se očekujen da se sve stabilizuje danas i da je Vranje među najugroženijim područjima.

Ona je poručila da su trenutno najugroženiji Valjevo, Osečina, Vranje,Guča, Zvornik, Despotovac, Priboj i Pirot. „Ljudi iz elektrodistributivnog sistema su danonoćno na terenu.Ima nekih nepristupačnih delova i zbog toga još nisu svi na mreži“, rekla je Mihajlović novinarima pred konferenciju „Zajedno za okončanje dečijih brakova – za pravo na izbor, obrazovanje i bolju budućnost“.

Mihajlović je podsetila da je u nedelju kada je pala veća količina snega, 136.000 korisnika bilo bez struje, što je više od 2.200 trafostanica i naglasila da je sada bolja situacija, te da država obezbeđuje sve što je potrebno da bi EPS dizao blokove.

Ona je na pitanje novinara odgovorila da neće biti restrikcija struje, ali i da to Srbiju mnogo košta jer je, kako je dodala, cena na tržištu jako visoka.

Mihajlović je istakla da je od predstavnika EPS-a dobijala uverenja da je Srbija spremna za zimu, da ima dovoljne količine uglja, ali da očigledno te informacije nisu bile istinite i navela da će danas izvestiti vladu o trenutnom stanju u energetskom sektoru.

Upitana da li se oseća odgovornom, Mihajlović je rekla da je najlakše smeniti ministra, ali da to neće rešiti višegodišnje probleme u EPS-u.

ASB  1. Sloba 16/12/2021
  2. Dragana 16/12/2021
  3. Bog Zevs 16/12/2021
  4. Prle 16/12/2021
  5. Irena 17/12/2021

  Ostavi komentar