Meštani Suvog Dola protiv „Komrada: Tečnost iz deponije u potok i MoravuTečnost iz deponije „Meteris“ sliva se u dva vodotoka, Suvodolski potok i Južnu Moravu, javljaju portalu InfoVranjske.rs meštani Suvog Dola i Donje Raške, dok su iz „Komrada“ izbegli odgovor na pitanje portala.

Stanovnici ovih prigradskih vranjskih naselja ne skrivaju da su nezadovoljni i ogorčeni zbog narušavanja njihove životne sredine.Tečnost iz deponije zagađuje vodu i zemljište, ona sa „Meterisa“ stiže do rezervoara i odatle ističe u naš potok koji se uliva u Južnu Moravu, to je direktan udar na ekologiju i životnu sredinu, upozoravaju meštani Suvog Dola.

Suvodolci se pitaju zašto se ta tečnost ne sliva u fabriku za preradu otpadnih voda kod vranjske železničke stanice.To je jedino i najbolje rešenje za ovu tečnost koja dolazi sa deponije, ovako više ne može, jer zagađuje i naš potok i Moravu, poručuju stanovnici Suvog Dola i Donje Raške u blizini čijih kuća teče Suvodolski potok.

InfoVranjske.rs su putem mejla postavile pitanje rukovodstvu „Komrada“ u vezi isticanja tečnosti sa „Meterisa“, dana 20. septembra, ali po prvi put su uskraćene za odogovor iz ovog javnog preduzeća.

Podsećamo, 29. avgusta na slično pitanje iz „Komrada“ su pružili odgovor amorfnog karaktera u smislu da se redovno vrši kontrola emisije deponijskih gasova i otpadnih voda od strane akreditovanih laboratorija, a parametri su u granicama referentnih vrednosti u skladu sa zakonom.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Tričko 26/09/2022
  2. Црно-бело 26/09/2022
  3. Lopovi 27/09/2022
  4. deda mraz 27/09/2022
  5. Goxy 78 27/09/2022

  Ostavi komentar