Memorijalni turnir “Rade Aleksić»: Za nezaborav za dobrog čoveka i stručnjakaNa stadionu kraj železničke pruge u Vranjskoj Banji u organizaciji Škole fudbala Prestiž u ponedeljak prvog novembra održan je memorijalni turnir u znak sećanja na Radoja Radeta Aleksića, nekadašnjeg istaknutog fudbalera i trenera, koji je preminuo pre pola godine.

Predigru susretu veterana vranjskog Dinama i BSK iz Bujanovca odigrale su dve ekipe petlića iz Škole fudbala Prestiž, a među petlićima je bio i Petar Ilić, unuk pokojnog Radeta Aleksića.Centralni događaj ovog memorijalnog turnira bio je susret veterana Dinama i BSK, klubova u kojima je Aleksić bio trener i ostavio značajan trag u fudbalu Pčinjskog okruga.

U zanimljivom meču veterani iz Vranja i Bujanovca ostavili su solidan utisak i pored godina i viška kilograma, na trenutke su lepim potezima podsetili na svoje najbolje fudbalske dane, a među njima su skoro svi bili igrači koje je trenirao Rade Aleksić.Sa lica mesta FOTO FB

Rezultat utakmice bio je u drugom planu, a to je u izjavi za medije potvrdila i Aleksandra Ilić, ćerka Radeta Aleksića,.

Svima nama u porodici mnogo znači ovaj turnir, ovaj događaj evocira sećanje na mog oca, čuva ga od zaborava i izraz je poštovanja prema njemu od strane onih koje je trenirao. Zato sam neizmerno zahvalna Školi fudbala Prestiž i Joci Ristiću koji su organizovali ovaj turnir, veteranima Dinama i BSK koji su se odazvali, ali i FK Vranjska Banja koji je odmah ponudio svoj stadion za turnir. Dirnuta sam i još jednom veliko hvala svima koji pamte i poštuju mog pokojnog oca –  rekla je Aleksandra Ilić.

Veterani Dinama i BSK su bili jedinstveni u stavu da je turnir u znak sećanja na pokojnog Aleksića odlična ideja i odraz poštovanja prema dobrom čoveku i stručnjaku.

Odmah smo prihvatili poziv, bez razmnišljanja, jer je Rade Aleksić to zaslužio – zajednički je stav veterana iz Vranja i Bujanovca.

Podsećamo, Rade Aleksić je rođen u Preševu, na vrhuncu fudbalske karijere bio je igrač Teteksa iz Tetova, člana Druge savezne lige nekadašnje Jugoslavije, a kao trener vodio je Dinamo, BSK, Vranjsku banju, Moravu iz Vladičinog Hana.  

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar