Međunarodni dan bez AUTOMOBILA u Vranju: I da želiš da voziš – NEMAŠ gdeGrad Vranje objavio je da se danas obeležava Svetski dan bez automobila.

Svake godine 22. septembra obeležava se ovaj međunarodni dan, kako bi se skrenula pažnja građana na negativne strane korišćenje goriva, ali i promovisali alternativni načini kretanja.Vranjanci su uvek bili ispred vremena, jer ni manjeg grada ni više automobila, pa je gradska vlast odlučila da se sa svetskim problemom previše korišćenja motorizovanog prevoza stane na put.

Strategija nije baš popularna ali je delotvorna.Podrazumeva niz mera koje imaju krajnji cilj da vas nateraju da automobil parkirate kod kuće i prošetate gradem jer drugačije ne “biva”.

STRATEGIJA Grada povodom smanjenja izduvnih gasova u Vranju

 1. Pretvoriti svaki trotar u parking – Prva tačke ove velike strategije jeste menjanje javnog mnjenja. Pa vlast je odlučila da „usadi“ ideju da građani brže negde stignu pešaka, nego što će pronaći parking mesto.
 2. Ispokati ceo grad – Raskopavanje glavnih ulica ( saobraćajne žile) koje povezuju sva moguća mesta gde se ljudi mogu kretati autmobilima;
 3. Odugovlačiti sa radovima – Iskopavanje grada je dalo fantastične rezultate, već je gradska vlast shvatila da ono što je dobro ne treba menjati, pa zašto bi se radovi ikad završili sada kada nema izduvnih gasova u mnogobonijim ulicama grada; –
  3.1. – Napomena – RADOVE NASTAVITI DO DALJNJEG
 4. Ulice koje gutaju automobile – I za sam kraj, ko neće da shvati da je grad ozbiljan po ovom pitanju, i pomisli da može svojim automobilom otići do određene tačke vozeći alternativnim putnim pravnica, onda tu nastupaju „Ulične naplate“.(Prim. aut. – Solunska ulica „progutala“ dva automobila)
  *Važno – Ulična naplata se isključivo vrši putem uništavanja amortizera, guma, felni, branika….

Nema šale sa ekologijom i zdravim trendovima.

Dakle nije gradska vlast nesposobna, već je najnaprednija od svih naprednih i misli na zdravlje građana.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Mr. X 22/09/2022
  2. Нарцис 22/09/2022
  3. PTICA TRKACICA 22/09/2022
  4. Maksa 23/09/2022
  5. m 23/09/2022
  6. Saki kawasaki 23/09/2022

  Ostavi komentar