Aktivizam i mladi

Mamuza: Zopova “Bela faza” od subote u Korman baruAntikvarnica i galerija ,,Mamuze“ iz Vranja u saradnji sa ,Korman barom organizuje izložbu slika poznatog vranjskog slikara, Zorana Petrušijevića Zopa.

Izložba slika pod nazivom ,,Bela faza“ biće otvorena 25.decembra u Korman baru u Vranju sa početkom od 18 časova.Kako su najavili iz organizacije, Izložba je prodajnog karaktera i biće postavljena mesec dana.

Za portal Infovranjske.rs organizator izložbe Filip Jovanović izjavio je da je ideja izložbe pre svega promocija umetnina na malo drugačiji način u potpuno autentičnom ambijentu.,U saradnji sa ljudima iz „Kormana“  došli smo na ideju da istoimeni kafić pretvorimo u „kafe galeriju“ na izvesno vreme. Vranje je jako bogat grad ako govorimo o slikarima koji u njemu žive i stvaraju kome je potrebna publika. A gde naći vranjsku publiku ako ne u kafiću? – rekao je Jovanović za portal InfoVranjske.rs

Jovanović je objasio da će se izložba sastojati od slika koje su pretežno manjeg formata i koje su uglavnom stvarane u periodu 2005 do 2013 godine.

Bila bi nam velika čast kada bi došli da zajedno uživamo u Zopovoj likovnoj poetici – završio je Jovanović.

Zoran Petrušijević Zop rođen je 1943. godine u Vranju. Diplomirao je na Likovnoj akademiji u Beogradu i magistrirao 1968 godine u klasi profesorke Ljubice Cuce Sokić na odseku slikarstvo. Profesor je u penziji na Učiteljskom fakultetu u Vranju. Član ULUS-a od 1972. godine. Iza sebe ima preko 50 samostalnih i kolektivnih izložbi širom zemlje.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar