MAKEDONSKA: Kada je suša – PRAŠINA, kada je KIŠA – ne možemo da prođemo od BLATAMakedonska ulica u Vranju u rekonstrukciji je skoro četiri meseca, ne nazire se kraj radova, pa su ne samo Vranjanci koji žive u okruženju nezadovoljni i pitaju dokle će sve to da traje i kada će asfalt da prekrije zemljani kolovoz.

Građani iz ove i susednih ulica žale za kockom koja je uklonjena na početku raskopavanja Makedonske ulice polovinom avgusta ove godine.Kada je suša – prašina nas guši, kada je kiša ne možemo da prođemo od blata i vode, a radovi se odužili i što je najgore, zastoj na planu izvođenja radova se odužio, pa pitamo šta se čeka i dokle ćemo ovako, negoduju Makedonci.

Nestrpljivi zbog zastoja radova, Vranjanci iz Makedonske ulice zahtevaju urgentan završetak rekonstrukcije pre mogućih snegova u decembru i narednim zimskim mesecima.

Koliko nam je poznato posle odnošenja kocke, u avgustu, radili su na podzemnim instalacijama, to su, kako čujemo, završili, pa pitamo kad će asfalt i kraj naših muka, gnevni su Vranjanci iz ove ulice.

Ne jadikuju samo žitelji Makedonske ulice, nezadovoljni su i Vranjanci koji žive u nekoliko susednih ulica, Panađurištu i odbližnjim gradskim četvrtima koji rade u Gornjoj čaršiji.

Nije mi bilo teško da pešice odem na posao, jer mi je Makedonska najkraća veza sa ulicom Kralja Milana i Gornjom čaršijom, naročito je teško kada padne kiša i nastane blato, pa tada moram zaobilaznim putem, preko Cara Dušana i Sutjeskinom, kaže stanovnik ulice Vojvode Mišića.

Portal InfoVranjske.rs je iz izvora u gradskoj vlasti dobio informaciju da će Makedonska ulica biti asfaltirana do kraja decembra, ali pod uslovom da ne padne sneg, a kada smo pitali šta ako osneži, slegli su ramenima i rekli ako padne sneg, sve ostaje po starom, čekaće se povoljniji vremenski uslovi.

Ispade, na kraju, po onoj narodnoj, ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag.    1. Vranje+rupa 05/12/2022
    2. Darko 05/12/2022
    3. niki 07/12/2022

    Ostavi komentar