Maja Mitić: Pozivamo VUČIĆA da PODNESE OSTAVKUVranjanka Maja Mitić, predsednik Saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i koordinator stručnih saveta ovog pokreta, upozorila je u izjavi za portal InfoVranjske „da je prihvatanjem francusko-nemačkog predloga o „normalizaciji“ odnosa Beograda i Prištine, predsednik Republike prekršio Ustav zemlje i crvenu liniju koju je sam postavio.

Prihvatanjem francusko-nemačkog sporazuma, koji je potom zvanično objavljen od strane Evropske Unije, predsednik Republike Srbije je prekršio Ustav, pa čak i crvenu liniju koju je sam postavio na poslednjoj sednici Narodne Skupštine koja je raspravljala o Kosovu i Metohiji, naglašava Maja Mitić.Mitićeva podseća na ranije data obećanja predsednika Republike.

Radi se o njegovom više puta javno izrečenom obećanju da neće dozvoliti ulazak lažne države Kosovo u Ujedinjene nacije, što je prekršio prihvatanjem člana 4. stava 2. sporazuma u kome stoji da se Srbija neće protiviti ulasku Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju, opominje Maja Mitić.Maja Mitić, prva žena pokreta Dveri

Vranjanka na visokim funkcijama u Srpskom pokretu Dveri traži da predsednik Republike i Vlada Srbije podnesu ostavke.

Prihvatanje sporazuma predstavlja rušenje ustavnog poretka Srbije i razlog da predsednik Republike i Vlada Srbije u roku od 48 sati podnesu ostavke i onda idemo na vanredne  na kojima treba da kandiduju svoju novu politiku prema Kosovu i Metohiji, zahteva Maja Mitić.

Mitićeva se zatim direktno obraća predsedniku Republike.

Pozivamo Aleksandra Vučića da podnese ostavku na funkciju predsednika Republike Srbije, jer je izgubio legitimitet i prekršio svoju predsedničku zakletvu i predizborna obećanja da će braniti Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, smatra Maja Mitić.

Na kraju, Maja Mitić postavlja dva pitanjaaktuelnoj vlasti u Srbiji koju predvode Vučić i SNS.

Prvo, kada su Aleksandar Vučić i SNS na izborima kandidovali prihvatanje francusko-nemačkog predloga o priznanju lažne države Kosovo, i drugo, kada se o ovom sporazumu kojim se krši Ustav Srbije i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, izjasnila Narodna skupština Republike Srbije, pita Maja Mitić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. СРБИН 02/03/2023
    2. Ljube zmaj 02/03/2023
    3. Petar 02/03/2023
    4. Dragutin 03/03/2023

    Ostavi komentar