Maja Mitić: KUPOVNA moć građana – MIZERNA

Eko Taxi Vranje

„O ekonomskoj situaciji u Vranju mogli bi da napišemo nekoliko potresnih romana, a mogli bi da je opišemo jednom jedinom rečju – katastrofa“, upozorava u razgovoru za portal InfoVranjske.rs Maja Mitić, predsednik Srpskog pokreta Dveri u Pčinjskom okrugu i članica Predsedništva ove političke organizacije.

Ne treba biti ekonomista da bi se uvidele posledice pogubne ekonomske politike, dovoljno je pogledaticene u rafovima na benzinskim pumpama, ogreva i svih drugih usluga, a onda uporediti ova primanja sa primanjima od pre samo nekoliko meseci kada su sve cene bile skoro duplo manje, navodi Mitićeva.Prva ličnost Dveri na jugu Srbije ukazuje na drastično opadanje kupovne moći građana.

Dolazimo do zaključka da je kupovna moć građana, koja je ionako bila mizerna, u zadnjih nekoliko meseci prepolovljena, a najviše trpe gradovi sa najnižim prosečnim dohotkom, među kojima je standardno i Vranje, grad u kojem je prošlo već godinu dana od kako je otišao jedini strani investitor, fabrika obuće „Geoks“, ističe Maja Mitić.

Maja Mitić, prva žena pokreta Dveri

Čelnica Dveri na jugu Srbije napominje da investicije zaobilaze Vranje.

Novih investicija nema, nema ulaganja u domaću privredu, a nova radna mesta su pojam koji se čak više i ne koristi u propagandne političke svrhe. Problem ekonomije nije izolovan i ne može se rešiti separatno, problem je dublji, sistemski i trebaće mnogo rada da se rasformira destruktivni, korupcionaško-poslušnički sistem koji je ova vlast dovela do savršenstva, pa su preduslov rešavanja svih problema korenite političke promene, jasna je i kategorična na kraju Maja Mitić.

S. Kostić    1. Zoran R. 02/12/2022
    2. Boza 02/12/2022
    3. Ivca iz vranjsku kasabu 03/12/2022

    Ostavi komentar