Maja MITIĆ: GLASAJTE protiv PROMENE USTAVA

Eko Taxi Vranje

Maja Mitić, predsednik saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo pokreta Dveri, kao i član Predsedništva ovog pokreta, smatra da na referendum treba izaći i glasati protiv ustavnih promena.

Procedura izmene Ustava je sporna, postupak je krenuo od organa koji je nelegitiman, Vlade proistekle iz nelegitimne Skupštine koja je proistekla iz nelegitimnih parlamentarnih izbora 2020 godine – rekla je Maja Mitić za portal InfoVranjske.rsMitić smatra da građani nisu obavešteni o čemu se konkretno izjašnjavaju, čak 92% građana ne zna o čemu se radi i kakve su to promene koje vlast predlaže.

Režim želi da nastavi svoju dominaciju nad pravosuđem,a promene će samo omogućiti nove mehanizme za političku kontrolu. Veliki problemi u pravosuđu poput problema razumnog roka, neujednačene sudske prakse ili opadajućeg kvaliteta sudskih odluka predložene izmene ne rešavaju – smatra Maja Mitić.

Mitić naglašava da bi Aleksandar Vučić bi jedva dočekao da svi ćutimo dok on menja najvažniji politički i pravni akt u državi. ali i da se najviši pravni akt države se ne menja zbog neizvesnog unapređenja jedne grane vlasti.

Cena ustavnih promena biće prevelika i ovaj početak ustavnih promena će označiti otvaranje Pandorine kutije koja neće ojačati niti jednu poziciju Srbije. Promene Ustava predstavljaće dalju dezintegraciju odveć narušenog državnog jedinstva Srbije – završila je Maja Mitić.

Zato vas pozivam da na referendumu 16. januara 2022. godine glasate protiv promena Ustava!

MSB    1. Нло 13/01/2022
    2. Bugarin bosilegrad 13/01/2022
    3. Šanko 13/01/2022
    4. ADA 13/01/2022

    Ostavi komentar