Ledeni Božić na jugu: Vranje drugi NAJHLADNIJI grad u SRBIJI

Eko Taxi Vranje

U Vranju je jutro trećeg dana Božića, u ponedeljak devetog januara, osvanulo sa temperaturom od minus šest stepeni, pa je centar Pčinjskog okruga bio najhladnija destinacija u Srbiji.

Vranje je trećeg Božićnog jutra bilo hladnije od «srpkog Sibira» Sjenice, gde je u ponedeljak na prvom merenju temperatura bila minus jedan stepen, koliko je izmereno i na Kopaoniku.U susednom Leskovcu je temperatura vazduha iznosila dva stepena u minusu, dok je u Nišu sa četiri stepena u plusu bilo znatno toplije.

U glavnom gradu Beogradu i Zlatiboru, gde je temperatura vazduha bila plus šest stepeni, izostao je osećaj zime zbog jutarnje temperature koja toliko iznosi i u prolećnom mesecu aprilu.

A da je vranjski kraj drugi srpski Sibir pokazale su temperature vazduha svih dana Božića, drugog, kada je Vranje sa minus pet stepeni bilo toplije jedino od Sjenice gde je izmereno sedam stepeni u minusu, i na prvi dan Božića kada je Vranje sa minus četiri stepena opet bilo iza Sjenice sa sedam stepeni u minusu,

Jutro u petak šestog januara, na Badnji dan, potvrdilo je da je jug Srbije novi srpski Sibir, u Vranju je tada izmereno dva stepena ispod nule, koliko i na Kopaoniku, pa su ove dve destinacije, jedna gradska, a druga planinska, bile najhladniji krajevi u Srbiji.  • Ostavi komentar