KSS: Nagrada za najbolje na literarnom konkursu

Eko Taxi Vranje

Kolo srpskih sestara u Vranju saopštilo je da ove godine sprovodi akciju pod nazivom „Snaga dobrote“, u kojoj je novčano nagrađeno pet maturantkinja koje su se svojim radom i ponašanjem  istakle u toku školovanja.

U okobru je spoveden i literarni konkurs na temu „Snaga dobrote“. Radove su pisali učenici treće i četvrte godine srednjih škola.Stručna Komisija, u sastavu Ana Mitić Stošić, profesorka srpskog jezika i pesnikinja, Suzana Petrović viši arhivista Istorijskog arhiva i Ljubica Zdravković Džonov, novinarka i članica KSS, jednoglasno je odabrala šest najboljih od 14 prijavljenih radova.

Rezultati konkursa „Snaga dobrote“ ( po azbučnom redu):

•             Anastasija Popović, Medicinska škola

•             Vuk Tasić, Gimnazija

•             Iva Mladenović, Tehnička škola

•             Jovan Ristić,Ekonomska škola

•             Milica Milošević, Medicinska škola

•             Sara Spasić, Gimnazija

Autore šest najboljih radova  Kolo srpskih sestara nagradilo je vaučerom u iznosu od 5.000 dinara, na prigodnoj svečanosti povodom krsne slave Svete Petke.

U obrazloženju, članice Komisije navode da su „svi  pristigli radovi nadahnuto i originalno napisani i inspirativno govore o plemenitoj temi snage dobrote. Srednjoškolci su dorasli ovoj temi, što se vidi po primerima koji su uzimani prilikom promišljanja.

Saopštenje KSS potpisala je predsednica Dr Gordana Đorđević.

SSB      1. Teodora Jovic 29/10/2021

    Ostavi komentar