Kristina Janjić – Stojanović predložena za V.D. direktora POZORIŠTAMandatno – Imunitetska komisija predožila je Kristina Janjić – Stojanović za novog Vršioca dužnosti direktora Pozorišta „Bora Stanković“ Vranje.

Podsećamo, ova komisija u toku ponedeljka, oko 21 čas, predložila je smenu Nenada Jovića, koji je obavljao funckiju prvog čoveka teatra osam godina.Podsećamo, na mesto funkcionera u teatru posle osam godina se vraća neko iz ansambla pozoršta Bora Stankovića.

Kristina Janjić – Stojanović rođena je 1986. godine u Vranju, gde je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2009. godine u klasi profesora Ljuboslava Majere.Pročitajte još i ovo: Eksluzivno: Mandatno – Imunitetska komisija predložila SMENU Nenada JOVIĆ

Od 2010. godine je u stalnom radnom odnosu kao glumica u pozorištu „Bora Stanković“, a do sada je odrigala više od 30 predstava na večernjoj i dečijoj sceni matičnog pozorišta.

Kristina Janjić Stojanović jedna je od najnagrađivanijih glumica Pozorišta „Bora Stanković“ Vranje.

Jedna od poslednjih nagrada koju je Janjić – Stojanović dobila bila je Požarevcu na prestižnom festivalu „Viminacium fest“. Ona je dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje festivala za ulicu u predstavi „Okamenjeno more“.

Na kraju ostaje pitanje, da li ovo označava kraj vladavine Bojana Jovanovića kao umetničkog direktora, koji su ovu funkciju obavljao i kada je na vlast bila Demokratska stranka sa Socijalističkom partijom Srbije, i kada je opštinu preuzela Srpska napredna stranka (naravno sa Socijalističkom partijom Srbije, prim. aut. )

MSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Oliver 19/03/2024
    2. Gale 19/03/2024

    Ostavi komentar