Krenula i hanska Morava

Eko Taxi Vranje

Košarkaški klub Morava iz Vladičinog Hana radi punom parom na pripremama za novi šampionat u Prvoj regionalnoj ligi «Istok» pod rukovodstvom trenera Vladimira Marinkovića, javljaju portalu InfoVranjske iz ovog uspešnog košarkaškog kluba.

Hanski košarkaši pripreme su započeli 16. avgusta, nedelju dana su trenirali u Hali sportova u Vladičinom Hanu, a od ponedeljka 23. avgusta su u Hali sportova na stadionu «Kunjak» gde imaju dva treninga dnevno.Obezbedili smo optimalne uslove za takmičenje, zahvaljujući predsedniku hanske opštine i Sportskom savezu u Vladičinom Hanu, pa imamo na raspolaganju sve što je potrebno da se igrači dobro pripreme za iskušenja u prvenstvu – rekao je predsednik KK Morava Predrag Veličković.

Sportski direktor kluba Miodrag Kostić najavio je visoke ciljeve u nastupajućem šampionatu.

Sadašnji sastav Morave, kao spoj mladosti i iskustva, ima potencijala da u prvenstvu napadne najvišu poziciju na tabeli. Uz iskusne igrače priključili smo prvom timu i najperspektivnije igrače iz mlađih kategorija, a na probi je i nekoliko talentovanih košarkaša iz prvoligaških klubova, pa će konačnu odluku doneti trener Marinković –  saopštio je Kostić.

Ilustracija foto info Vranjske

Trener Marinković je zadovoljan što su pripreme otpočele na vreme.

Prve nedelje smo igrače uvodili u treninge i napore koji ih tek očekuju, druge nedelje bacamo akcenat na fizičku spremu, a u trećoj nedelji počećemo da igramo kontrolne mečeve, prvi je zakazan za 30. avgust sa drugoligašem Radnikom iz Surdulice – naveo je trener Marinković.

Strateg košarkaša Morave je rekao da su pored iskusnih igrača Milenkovića, Stojanovića, Kostića, Stevanovića i ostalih, tu i veliko pojačanje povratnik Grujić na centru, Stevanović iz niškog Konstantina, Pavić iz leskovačke Aktavis akademije, a na probi je i Nišlija Đorđević.

Na kraju, KK Morava je kompletirala i stručni štab sa trenerom Srđanom Nikolićem iz Vranja.

NIV  • Ostavi komentar