Kreni – Promeni VRANJE: Hoćemo ČIST vazduh

Eko Taxi Vranje

Tim Kreni – Promeni Vranje se pridružio Beogradu i Nišu u akciji „Hoćemo čist vazduh“. Kreni – Promeni objavio je saopštenje za javnost povodom sitaucija sa kvalitetom vazduha u Vranju. Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Želja nam je da i na ovaj način skrenemo pažnju javnosti na opasnost od zagadjenog vazduha koji iz godine u godinu postaje sve opasniji. Želimo i da ukažemo lokalnim vlastima na zakonsku obavezu merenja zagadjujućih materija i koncentracije štetnih PM česticaZa sad ta merenja u našem gradu vrše gradjani preko uredjaja klimerko koje smo dobili i instalirali iz donacija. Oni pokazuju enormno visoku koncentraciju PM čestica tokom grejne sezone, a posebno su štetne i ostavljaju posledice na zdravlje dece.

Obaveza Lokalne samouprave je da upozori gradjane na opasan vazduh i preporuči mere zaštite. Mi to nismo imali do sada iako je Vranje u vrhu liste po zagadjenosti vazduha, a često i na prvom mestu. Ukoliko grad ne meri zagadjenost onda je i nema.

Tom logikom Vranjanci dišu kvalitetan vazduh. Dobili smo početkom godine obećanja gradskih vlasti i gradonačelnika lično, da će izgraditi kotlarnice na biomasu i gas, prestati sa korišćenjem mazuta i lož ulja čime bi se značajno poboljšao kvalitet vazduha.

Držimo ih za reč i podsetićemo ih na dato obećanje pred početak grejne sezone 2023.

NIV  1. Vranjanka 19/03/2023
  2. Vr Vr Vr 19/03/2023
  3. Miki 19/03/2023
  4. Darko 19/03/2023
  5. Gradjanin 20/03/2023
  6. Darko 20/03/2023

  Ostavi komentar